11 tipuri de studenți pe care îi întâlnești la facultate

0
1859

Este general valabil faptul că studenția reprezintă cea mai frumoasă perioadă din viața unei persoane. Odată ajunși la facultate, adevărata aventură începe. Aici întâlnim cele mai interesante, dar și plictisitoare cursuri, petreceri ca-n Project X și adaptate stilului slavic, oameni faini cu care legi prietenii pe viață, toate unice în felul lor.

Cu toate acestea, mediul universitar găzduiește an de an aceleași tipuri de studenți. Încă după primele cursuri, ți se dezvoltă abilitatea de a-i identifica. Mulțumită lor, viața de student nu va fi deloc plictisitoare. Mai jos vei găsi o scurtă clasificare. Tu în care tip te indentifici?

 1. Tocilarul

Tocilarul își păstrează aceleași obiceiuri încă din clasele I-IV, pe care probabil părinții l-au obligat non-stop să învețe și stresat maxim. Are bursă de merit, zece pe linie, iar la cursuri își ia continuu notițe. Pentru el, o zi fără repetarea materiei este o zi pierdută. Devine extrem de valoros în sesiune pentru ceilalți colegi.

 1. Întârziatul

Viața lui se petrece în slow-motion. La cursuri și seminarii apare cu 15 minute mai târziu, țînând în mână o cafea to-go și pătrunde în sala de curs mai ceva ca un spion, presupunând că nu-l observă nimeni. El fie este extrem de relaxat, fie are probleme cu gestionarea timpului.

 1. Lupul singuratic

Este acel student retras în colțul sălii de curs. Numele, aspectul și vocea lui au fost uitate în prima zi de facultate, când ne-am prezentat profesorilor. În proiectele de grup rămâne cel mai probabil singur, mulțumindu-se să facă toată treaba în schimbul izolării sociale.

 1. Petrecărețul

A venit la facultate cu un singur scop: să meargă la cât mai multe petreceri. Kings Cup în camera de cămin? Prezent! Seară de Beer Pong? Prezent din nou! Mahmureala este tratată în timpul cursurilor, trăgând un pui de somn în ultimul rând. El este cel care îi ispitește pe colegi să vină la o bere, chiar dacă mâine trebuie predată tema la materia aia nasoală.

 1. Geniul

Existența lui este un miracol pentru studenți și profesori. În general, nu-și prea bate capul cu studiul pentru că îi este intuitiv. Se concentrează mai mult pe pasiunile lui și mai puțin pe cerințele primite la facultate. Pentru el, totul este floare la ureche. Încă nu s-a descoperit ce porțiune magică a băut pentru a fi așa. 

 1. Clovnul

Se crede pe scenă la stand-up comedy majoritatea timpului. Glumele lui variază, uneori sunt amuzante și transmit un vibe bun, iar alteori sunt enervante, deranjându-i pe restul de la un curs mult mai interesant. Clovnul nu ia viața prea în serios.

 1. Stresatul

În mintea lui este implementat un program care transformă orice situație într-una de panică și stres. Non-stop este ocupat cu rezolvarea temelor și nu are timp de nimic altceva. Are probleme mari în gestionarea timpului.

 1. Activistul

Este implicat în 100 de proiecte și o face cu mult entuziasm. Pentru el viața de student nu înseamnă doar cusuri și seminarii, ci și implicarea în organizații, ședințe, teambuilding-uri. Studenții introvertiți consideră că activistul este o specie de extraterestru, iar cei extrovertiți vor să fie exact ca el.

 1. Responsabilul

Deși în capul lui se sparg toate problemele colegilor legate de facultate, el este fericit. De ce? Ei bine, pentru că are multă experiență deoarece a fost reprezentantul clasei încă din liceu. Are o atitudine formală, puțin de superioritate față de ceilalți. Cu toate acestea, este apreciat de colegi pentru efortul depus.

 1. Visătorul

La majoritatea cursurilor, acesta este cu capul în nori: fie citește altceva, desenează sau ascultă muzică în căști. Nu prea înțelege ce se întâmplă în jurul lui. De obicei, pe grupul cu toți colegii din an, visătorul pune întrebările cele mai lipsite de sens.

 1. Fashionista

În fiecare zi apare cu o nouă ținută demnă de Bravo ai stil. Culoarul facultății devine un podium pe care pășește cu atitudine. În timpul cursurilor, face cercetare în domeniul hainelor și accesoriilor. Uhm.. o rochiță de pe Asos, o gentuță de pe FashionDays și ora se sfârșește cu bine.

Indiferent în care dintre aceste tipuri te regăseșți, amintește-ti că anii de studenție reprezintă o aventură unică. Acum ești cu un pas mai aproape de îndeplinirea visului tău, indiferent care ar fi acesta.

Redactat de: Tocuț Claudia Iulia