Al Pacino – talent și pasiune, de la criminal la detectiv

0
2010

Filmele vor avea întotdeauna farmecul și importanța lor pentru fiecare persoană. Fie că suntem sau nu pasionați de cinematografie, mai mult ca sigur avem un film care ne-a marcat, un actor pe care îl admirăm și care ne inspiră.

Al Pacino este unul dintre acei actori care au definit și modelat cinematografia, acesta fiind în industrie încă din anii ’70. De-a lungul timpului, Al Pacino a interpretat numeroase personaje foarte cunoscute și apreciate de către iubitorii de filme, talentul și pasiunea fiindu-i nelipsite. Fiind protagonist în majoritatea filmelor, dedicarea sa a putut fi observată prin lejeritatea cu care acesta își portretiza personajele.

Aici este o listă propusă pentru a ne aminti sau pentru a descoperi o parte din filmele în care actorul Al Pacino a avut rolul principal.

SERPICO (1973)

Filmul este regizat de Sidney Lumet și este bazat pe fapte reale. Al Pacino interpretează rolul lui Frank Serpico, un polițist care încearcă să lupte împotriva corupției, lucru care îi aduce probleme și toți colegii săi îi întorc spatele.

DOG DAY AFTERNOON (1975)

Pentru a putea plăti pentru operația partenerului său, Sonny jefuiește o bancă și ține ostatici angajații băncii, transformând situația într-un dezastru difuzat la televizor și la radio. Filmul este regizat de Sidney Lumet.

SCARFACE (1983)

Regizat de Brian de Palma, Scarface este un film clasic pentru care Al Pacino este recunoscut în prezent. Acesta a interpretat rolul lui Tony Montana, un imigrant din Cuba care ajunge în Miami având nimic, dar cumva devine cel mai mare dealer de droguri din stat.

HEAT (1995)

Detectivul Vincent Hanna face tot posibilul să îl prindă pe Neil McCauley (interpretat de Robert De Niro), un criminal deosebit de inteligent, care și-a promis faptul că va fi ultimul său furt, după care dorește să se retragă. Modul în care cele două personaje interacționează este unic, la fel și interacțiunea dintre cei doi mari actori. Filmuleste regizat de Michael Mann.

Cu siguranță lista nu se încheie aici, acestea fiind alte filme în care Al Pacino a avut roluri principale:

The Godfather (1972), Part II (1994), Part III (1990)

Scent of a Woman (1992)

The Devil’s Advocate (1997)

Donnie Brasco (1997)

Insomnia (2002)

The Irishman (2019)

Astfel, actorul Al Pacino va rămâne în istorie pentru flexibilitatea pe care o are când vine vorba de a-și interpreta rolurile, modul în care trece cu ușurință de la rolul unui polițist sau detectiv la rolul unui criminal. Acesta încă își folosește talentul pentru a interpreta roluri de acest gen.

Redactat de: Voicu Irina