Andrei Furtuna – antreprenor în devenire. Succes, bani și împliniri!

0
1409

Am avut ocazia să schimb câteva vorbe cu Andrei, un antreprenor în devenire, pasionat de dezvoltare personală, care încearcă să schimbe în bine generațiile viitoare.

Succesul are mai multe interpretări, iar oamenii îl pot înțelege destul de diferit. Nu poți spune că un om are succes dacă este bogat. Succesul poate însemna propria ta satisfacție. Este amuzant cum așteptăm acea laudă ca mai apoi să ne dăm seama de rezultate. Însă mai întâi de toate pentru a reuși în viață, trebuie să-ți găsești propriul câmp de interes și să lucrezi „inteligent” pentru el.

Ce înseamnă pentru tine “adevăratul success”?

Succesul înseamnă, în primul rând, fericire și în al doilea rând, împlinire pe toate planurile vieții. De la cel profesional, până la cel spiritual. Dacă ar fi să mă rezum la mine…din primul punct de vedere, am success, din al doilea punct de vedere, am de muncă.

Banii fac omul sau invers?

Normal ar fi ca omul să facă banii, însă în ziua de astăzi este fix invers din nefericire.

Crezi că succesul este doar pentru o anumită categorie de oameni?

Da, succesul este doar pentru acei oameni care cred cu adevărat că îl pot obține. Nu este împărțit pe categorii sociale, cei mai mulți oameni de succes provin din familii care nu aveau mai nimic.

De ce e din ce în ce mai dificil să găsim pe social-media o persoană “fără mască”?

Pentru că toată lumea vrea să impresioneze pe social media, toți cred că le aduce ceva în plus dacă se dau mari și tari. Asta îi descurajează și pe cei care vor să fie originali pentru că îi fac să se simtă excluși, să simtă că nu sunt “în rând cu lumea”.

Ce sfaturi ai pentru cei care cred cu adevărat în dezvoltarea personală?

Dacă crezi cu adevărat în dezvoltarea personală, atunci pune mâna și aplică tot ceea ce vezi și citești legat de asta. Degeaba crezi că, “ah e bine să ai o mentalitate pozitivă” dacă tu te gândești mereu că nu ești bun de nimic.

Cum arată un om satisfăcut din toate punctele de vedere?

Un om satisfăcut din toate punctele de vedere este un om care prin simpla lui prezență te face să te simți bine cu tine însuți, te face să vrei mai mult de la tine. Este un om fericit si împlinit pe toate planurile vieții. Satisfacția -fericire…

Ce le-ai transmite celor care nu știu pe ce drum să se îndrepte?

Nu știi cine ești? Sfatul meu, bazat pe propria experiență, este să încerci cât mai multe chestii dacă vrei să afli. Nu poți descoperi ce scop ai, dacă nu ieși din zona de confort și nu ești dispus să îți începi căutarea.

Pasiunile și idealurile îi sunt foarte bine conturate și stabilite, iar asta vă încurajează Andrei și pe voi. Să fiți deschiși, plini de viață și mereu încrezători în propriile alegeri. Succesul poate însemna cu totul altceva de la om la om. Evitați neîncrederea în situații “ne-bune”.

Performanța se obține prin muncă, deși talentul este printre “primul fir din spic”.

Redactat de: Rotărița Andreea