Carantina – șansa să-ți dezvolți abilități online

0
1458

Carantina devine un moment de respiro. Haosul cotidian nu te mai afectează, iar acum ai oportunitatea să savurezi mâncarea delicioasă de acasă și serialele de pe Netflix pe care nu le-ai terminat încă. Cu toate acestea, timpul nu are nesfârșită răbdare cu niciunul dintre noi – cum îmi place să spun de la examenul de Bacalaureat încoace. Astfel, trebuie să găsești o cale de mijloc între nopțile pierdute, uitându-te la seriale, și activități care să îți fie benefice pe termen lung.

În această vedere, am selectat câteva cursuri și webinarii atractive care să te ajute să-ți dezvolți o pasiune latentă sau o abilitate de care vei avea nevoie la viitorul loc de muncă. Nu doar facultatea s-a mutat în mediul online, ci și numeroase oferte cu care nu te întâlnești des.

  1. EduSpace: 27 aprilie – 2 mai

Pe durata a 6 zile, Mădălina Hodorog – trainer axat pe educația non-formală – alături de parteneri cu experiență din domeniu, vor pune la dispoziția studenților o serie de webinarii online. Scopul acestora este de a-i familiariza pe tineri cu piața muncii și cerințele care urmează să le fie solicitate când vor intra la primul loc de muncă.

Câteva dintre temele abordate sunt: „CV Hacks – Cum poți ieși în evidență pe o piață competitivă” sau „De la student la angajat – cum te pregătești pentru interviu?”.

Dacă vrei să partici, ai șansa chiar acum să te înscrii!

2. Coursera

Imaginează-ți că un simplu site de pe Internet îți poate deschide accesul la cursurile celor mai prestigioase universități din lume. Acum ai ocazia să accesezi gratuit domenii de care ești interesat și vrei să le aprofundezi. Poți învăța oricând și oriunde, totul este să îți dorești cu adevărat acest lucru.

Câteva exemple surprinzătoare de cursuri: „Learning How to Learn”, „Machine Learning” sau „Successful Negotiation: Essential Strategies and Skills”.

3. Skillshare

Pune la dispoziție cursuri atât gratuite, cât și plătite. Este o ocazie prielnică să te familiarizezi cu un conținut de bază, pentru ca, mai apoi, să învestești în cursuri specializate. De asemenea, te poți lăsa inspirat de inițiativa altor oameni de a promova educația prin orice formă.

Cursuri gratuite: „Managing Creative Projects”, „Blogging Basics” sau „Make An Awesome WordPress Website Step By Step”.

4. Udemy

Tot un site unde poți accesa cursuri din diferite domenii. Acestea îți dezvoltă abilitățile de care ai nevoie pentru a avea succes în viitor. Toată lumea are un talent, însă oportunitățile pe care le accepți te diferențiază de restul.

Exemple de cursuri gratuite sunt: „Excel for Beginners” sau „Learn Web Development by Creating a Social Network”.

5. Atelierul Digital de la Google

Poate îl aveai în vedere, sau poate nu. Poate l-ai început, iar acum este prilejul să îl termini și să pătrunzi în bazele marketingului digital. Informațiile sunt pe înțelesul tuturor și îți poate aduce un plus de profesionalism la CV.

Acestea au fost doar câteva exemple care îți pot facilita procesul de învățare a unui nou domeniu. Informația o poți avea la îndemână, însă trebuie căutată. Pune-ți întrebări, descoperă noi cursuri și împărtășește-le și celor din jur experiența ta educațională online.

Redactat de: Giurcanu Cristina-Elena