Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România

0
1455

De câte ori ai văzut o fotografie cu un brăduleț frumos luminat, o postare pe instagram cu un carusel și zâmbete sau o reclamă la cel mai bun vin fiert din oraș și ți-ai spus că ți-ai dori să fii și tu acolo? Într-adevăr, luna decembrie este luna zâmbetelor, a bucuriei, a luminilor, a dăruirii și a cadourilor, iar la orice pas târgurile de Crăciun nu întârzie să apară. Întrucât știm că viața de student poate să fie plină cu activități, cursuri, muncă, ședințe și voluntariat, am pregătit mici review-uri și detalii despre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România, astfel încât singurul pilon care îți mai lipsește este biletul de tren.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este unul dintre cele mai frumoase din România. Cu o evoluție impresionantă de la an la an, a ajuns să concureze cu marile târguri din Europa, fiind considerat unul dintre cele mai spectaculoase târguri la nivel mondial. Proiecțiile de pe fiecare clădire din Piața Mare oferă târgului o atmosferă feerică, luminând întreg centrul. În cadrul târgului vor fi prezenți aproximativ 100 de expozanți care vor oferi vizitatorilor o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice. Târgul se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, iar programul zilnic este între orele 10:00-20:00.

Un alt târg care a reușit să prindă contur și să devină unul dintre cele mai frumoase din țară este Târgul de Crăciun din Oradea. Ediția din acest an este una specială deoarece în perioada 15-21 decembrie, Oradea se transformă în “orașul faptelor bune”, proiect inițiat de Radio ZU. Astfel în acestă perioada, cei 8 Dj Radio ZU se vor muta la Oradea, într-o casă de sticlă în centrul orașului, de unde vor transmite live și vor alege cazurile care au nevoie de ajutor. Pe platforma pusă la dipoziție în campania Orașul Faptelor Bune, platformă care poate fi accesată din site-ul radiozu.ro, se pot înscrie poveștile care au nevoie de ajutor, dar și oamenii care au posibilitatea să ajute. Maratonul faptelor bune va fi completat de ZUper concertele artiștilor care au răspuns pozitiv. În fiecare seară, scena amplasată în Piața Unirii va fi locul în care cei mai cool artiști ai momentului vor susține concerte de nota… ZU. În altă ordine de idei, atmosfera de poveste din Piața Unirii va fi susținută de mii de luminițe, bradul împodobit cu sute de globuri, roata-carusel, patinoarul și zeci de căsuțe cu turtă dulce și bunătăți. Târgul de Crăciun se desfășoară zilnic în perioada 29 noiembrie-26 decembrie 2019.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca reușește an de an să adune mii de vizitatori atât din țără, cât și din afara acesteia. Atât în anul 2018, cât și în 2019 a fost nominalizat în cadrul concursului European Best Christmas Market organizat de European Best Destinations. În acest an cadrul de poveste se află sub îndemnul ”Familionul, familionul, hai la joc!”.  Pe lângă elementele deja consacrate precum căsuțele împodobite, patinoarul, ciocolata caldă aromată și vinul fiert, Tramvaiul lui Moș Crăciun, serile de colinde și luminițele de sărbătoare, anul acesta Târgul de Crăciun vine și cu elemente de noutate. Printre acestea se numără: Treasure Hunt (Vânătoare de Comori pe la principalele atracții ale târgului), activități de tip Escape Room pentru cei mici în cadrul Căsuței Moșului, un carusel precum cel din filme, un iglu și o iesle de Crăciun. În acest an, fondurile colectate vor merge spre cei de la Beard Brothers, ajutându-i la două dintre marile lor proiecte: beard mobile și ambulanța socială. În anul 2018 nu mai puțin de 700.000 de persoane au trecut pragul târgului.

Anul acesta, Târgul de Crăciun din București se află la cea de-a XIII-a ediție, desfășurându-se în Piața Constituției. Un element distinctiv față de alte târguri îl constituie concertul „Silent Night” propus tuturor celor care aleg să își petreacă seara de ajun la Târgul de Crăciun din București. Aceștia se vor bucura alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, Big Band-ul Radio și soliştii Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Loredana. De asemenea, un alt element al târgului este reprezentat de Campania  „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială. Perioada de desfășurare a campaniei este 28 noiembrie – 20 Decembrie 2019, iar punctul de donare, cufărul în care pot fi lăsate cărțile și jucăriile, se află chiar la intrarea în Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției. Târgul de Crăciun din București se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ”Christmas Markets”. Târgul numără peste 130 de căsuțe festiv decorate, de unde vizitatorii pot achiziționa preparate culinare tradiționale, vin fiert preparat după diferite rețete, obiecte handmade și bunătăți de casă.

Anual, sub atenta privire a muntelui Tâmpa, Târgul de Crăciun din Brașov prinde contur în Piața Sfatului. Aici prind viață tradițiile vechi, preparatele culinare gustoase, iar beculețele impresionante oferă târgului un cadru de poveste.  În cadrul programului se regăsesc concerte și spectacole de teatru clasic și păpuși. Anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, Târgul de Crăciun va fi deschis publicului din 1 decembrie 2019 până în 1 ianuarie 2020.