Povestea continuă în prag de sărbători, cu încă un concert de excepție marca Emeric Imre @ Flying Circus Cluj.
Marți, 18 Decembrie 2018, începând cu ora 20:00, ne reîntâlnim cu melodiile devenite tradiție, precum Nebun de Alb, Buna Variantă Rea, Condamnare.
Preț bilet: 20 RON (achiziționarea se face atât în ziua evenimentului, de la intrarea în club, cât și înainte de la barul Flying Circus Cluj).
Despre Emeric Imre:
Emeric Imre s-a născut la începutul anului 1965 în cartierul clujean Dâmbul Rotund.
La îndemnul tătălui său s-a îndreptat spre muzică începând să studieze vioara din clasa I. Familia mai avea trei fete, iar Emeric era mezinul și răsfățatul tuturor. Mare iubitor de fotbal, practică acest sport timp de nouă ani. Părăsirea carierei sportive este unul din regretele care îl apăsă uneori. De multe ori la antrenamente Emeric se ducea cu vioara sub braț.
Anul 1983 a fost cel mai frumos an din viața artistului. Începuse să guste războiul frumos dintre “scenă și public”. Primul mare spectacol oficial al „găștii de nebuni” a avut loc pe scena Casei de Cultura a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca. Se cânta folk, se făcea pantomimă, umor și poezie. Din repertoriul „găștii nebune” făceau parte piese proprii și ale celor de la Cenaclul Flacăra, căci „folkul era rege atunci în România”. Pe lângă Casa Armatei, repetițiile mai erau găzduite de Casa Municipală de Cultură sau Casa Tineretului. Dintre coordonatorii grupului au făcut parte Emilia Ivanov,Traian Bradea,Mircea Olaru-Zainescu și Cornel Udrea.
În 1984, a debutat la Cenaclul Flacăra, împreună cu Iosif Szabo (Kidd ) ,Ghita Cucui și Liviu Robu cu care formau grupul Notorius. Euforia scenei a fost curmată însă de chemarea „în armată”. A fost militar la o unitate din Timișoara, în orchestra căreia a cântat la vioară și chitară. La terminarea stagiului militar, Cenaclul Flacăra s-a desființat.
Evenimentele din ’89 reprezintă pentru el un moment mișelesc despre care ii este și acum lehamite sa vorbească. Consideră că anii care au urmat „au adus mult mai multă libertate, dar și mult surogat”. în 1992 si-a reluat activitatea alături de Cenaclul Flacăra, cu turnee și concerte în întreaga tară. Cenaclul lui Adrian Păunescu si-a încetat activitatea prin anul 2000. Emeric Imre a luptat, însă, mai departe pentru promovarea folkului. Pe lângă participarea la manifestări precum festivalul Folk You, la a cărui inițiere susține că a avut o contribuție însemnată, timp de un an, organizează în fiecare joi, în localul clujean Pub Zone, seri de folk.
De-a lungul întregii cariere, Emeric Imre primește premii printre care:
Nominalizări la Premiile Muzicale Radio România 2012:
- „Cel mai bun album folk” al anului 2012 albumul Târziu. (Emeric Set)
- „Cel mai bun artist folk” al anului 2012 (Emeric Set)
- „Cea mai bună piesă” a anului 2012 piesa „Cântec de final” (Emeric Set)