În anul 2020-2021 toate drumurile vor duce la Constanța pentru că începând cu 2 mai 2020, prestigiosul titlul de Capitală a Tineretului din România va fi transmis orașului de pe litoral.

În data de 26 octombrie 2019, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Galei Tineretului din România. Evenimentul are drept scop recunoașterea contribuției tinerilor, prin proiecte și inițiative, la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Gala din acest an a avut ca nucleu conceptul „Visăm și creăm împreună!”. În cadrul evenimentului au fost anunțate cele mai bune proiecte desfășurate în țară dar și titlul onorabil pentru viitoarea Capitală de Tineret din România.

Premii Gala Tineretului din România
Premii acordate în 2018, la Baia-Mare

În cadrul concursului au fost analizate proiectele din cele 10 categorii propuse după cum urmează: Antreprenoriat, muncă și angajabilitate, Cultură, Implicare Civică, Incluziunea Socială, Învățare non-formală, Sănătate, Sport, Cel mai bun proiect de tineret derulat de către un Centru de tineret din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Cel mai bun proiect de tineret derulat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret/ Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și Cel mai bun proiect studențesc derulat de către Casa de Cultură a Studenților/ Complexul Cultural Sportiv Studențesc.

Două premii speciale s-au acordat pentru Secțiunea Junior ONG cel mai bun proiect al unui ONG înființat recent, (2 ani) și cel mai popular proiect derulat.

Gala Tineretului din românia 2019 - Iași capitalatineretului din romania 2019-2020 
constanța capitala tineretului din romania 2020-2021

Momentul culminant s-a lăsat așteptat. Astfel, după aproximativ două ore, liderii Consiliului de Tineret din România, ai Federației Tinerilor din Cluj, împreună cu liderul Programului „Iași – Capitala Culturală din România 2019-2020”, primarul orașului Iași, Mihai Chirica și Secretarul de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Remus Munteanu au anunțat că orașul Constanța va fi Capitala Tineretului din România 2020-2021.

Atmosfera de entuziasm a fost simțită din plin și prin ecranele celor de acasă, evenimentul serii de sâmbătă fiind transmis în direct pe canalul TVR 3, TVR Iași dar și pe paginile de facebook dedicate. Diversitatea momentelor artistice au făcut seara mai plăcută și au bucurat spectatorii cu muzică și dansuri contemporane, dar și tradiționale. Prestația finală a fost dată de către Monica Anghel, ce a interpretat un colaj dedicat muzicii românești de pretutindeni.

Gala tineretului din romania clujfor youth federația tinerilor din cluj capitalatineretului din omania iasi constanta craiova

Capitala Tineretului din România este programul inițiat în anul 2016. Până în prezent titlul a fost purtat de către Timișoara, Bacău, Baia Mare şi Iaşi care deţine acest titlu începând cu data de 2 mai 2019. În acest an, pe lângă titlul reprezentativ, orașul va fi finanțat cu 50.000 Euro de către Banca Comercială Română.

Surse fotot: https://realitateadecraiova.net/ , https://www.iasitvlife.ro/ , https://www.facebook.com/galatineret/