Coronavirus – E timpul să ne păstrăm calmul!

0
2029

Ceea ce știu oamenii să creeze cel mai bine este panică. În situația actuală această panică este cea care ne afectează cel mai mult.

Suspendarea cursurilor, a evenimentelor și a altor activități nu ar trebui văzute dintr-un unghi negativ. Hai să fim optimiști!

Poate că majoritatea v-ați plănuit să participați la anumite evenimente sau să desfășurați diferite activități, iar această „pauză” v-a stricat planurile, însă timpul acesta ar trebui să ni-l alocăm nouă mai mult, căci altceva nu am putea face oricum.

E important să conștientizăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să respectăm regulile și măsurile de prevenție pentru a evita agravarea situației. Nu e de glumă, dar nici de panică nu e cazul.

De multe ori oamenii ajung să se plângă sau să spună la un moment dat că își doresc să lucreze de acasă. Iată, acum este momentul! Privește și partea plină a paharului și profită de ocazia de a-ți realiza munca sau proiectele de acasă sau direct din pat!

  • Profită de faptul că ai mai mult timp să faci activități pe care le-ai neglijat în ultima vreme din cauza programului încărcat de la muncă/școală/facultate.
  • Citește cărțile pe care le-ai cumpărat acum ceva vreme, dar de care nu ai mai avut timp sau termină cartea aia pe care ai început-o acum o lună, dar al cărei final n-ai apucat să-l afli.
  • Uită-te la documentare și filme sau reîncepe serialul tău preferat văzut acum mult timp și retrăiește momentele.
  • Sună-ți familia și prietenii cu care n-ai mai vorbit de mult și află cum se simt și ce au mai făcut cu viața lor de când nu v-ați mai văzut.
  • Pune la cale cel mai tare proiect din cariera ta!
  • Fă-ți temele/referatele/proiectele înainte de deadline. Surprinde-te singur cu asta!
  • Încearcă rețete noi sau gătește ceva pentru prima dată în viața ta!
  • Dormi mai mult. Odihnește-te. Relaxează-te.
  • Poate aveai o pasiune mai de mult și ai uitat de ea – ia-o de la capăt! Creează lucruri handmade și fă-ți o afacere din asta. Fotografiează fiecare colț al casei și vezi ce poți face în photoshop cu ele. Scrie poezii. Scrie un scenariu de film și fă-i și regia!
  • Asigură-te că ai unde să îți desfășori stagiul de practică și completează formularul de înscriere pentru Cluj For Youth!

Dar cel mai important, spălă-te pe mâini și păstrează-ți calmul. Explică-le și celor mai în vârstă din familia ta situația și protejează-i cum poți. Evită pe cât posibil locurile aglomerate și nu neglija sănătatea ta și a celor din jur.

Fii informat corect, selectează doar informațiile ce provin din surse oficiale și ignoră știrile false!

Fii productiv și calculat, nu panicat!