COVID-19 – Fii calculat, nu panicat! #StaiAcas

0
1031

Cu toții știm că numărul persoanelor infectate cu noul virus este în creștere în România, iar oamenii și presa creează multă panică. Știrile false au reușit să acapareze mulți oameni, acestea ajungând să fie distribuite masiv.

Majoritatea oamenilor ce aleg să distribuie asemenea știri nu știu să facă diferența dintre sursele oficiale și fake news. E timpul să ne unim și să ajutăm oamenii să își păstreze calmul, să înțeleagă măsurile luate și scopul lor și mai ales, să se informeze corect!

Ne propunem să pornim o campanie prin care să încurajăm oamenii să stea acasă, să respecte normele cerute, să aibă grijă de familia lor (părinți, bunici sau frați mai mici), să își selecteze cu grijă informațiile și să stopeze distribuirea știrilor de tip fake news.

Prin campania #StaiAcas vrem să atragem atenția a cât mai multor oameni, să transmitem informații utile, pozitive și adevărate.

Tinere, tu ești cel care trebuie să fie cel mai conștient de situație! Le poți face rău celor dragi în mod involunatar, așa că #StaiAcas și nu ajuta la răspândirea virusului. Fă asta pentru familia ta!

Folosește și tu hashtagurile #sinoistămacasă #Dacăîțipasă #StaiAcasă #StaiAcas și hai să arătăm oamenilor că suntem o comunitate unită!

O comunitate unită ce poate să stopeze panica și dezinformarea!

Participă și tu la evenimentul lansat de Federația Tinerilor din Cluj: https://www.facebook.com/events/220144012525861/ și postează o poză cu tine de acasă! Medicii și tot personalul medical sunt în spitale, tu arată-le că poți sta acasă.

#șinoistămîncasă #Dacăîțipasă #Staiîncasă #StaiAcas