Culturepreneurs 2019 - Centrul Cultural Clujean

Echipa Centrului Cultural Clujean a dat start anul acesta celui de-al doilea capitol al programului de incubare pentru industriile culturale și creative numit – Culturepreneurs. Proiectul este destinat tuturor celor care doresc să dezvolte și să investească în antreprenoriatul cultural și presupune o serie de întâlniri în cadrul cărora manageri, lideri, dar și oameni ai culturii, își pot dezvolta ideile. Seria de evenimente cuprinde întâlniri specifice, unde mentorii, oameni cu un background antreprenorial vor ghida participanții în dezvoltarea de servicii și produse în industriile culturale și creative.

Luni, 20 mai 2019, între orele 16 – 20, la Cluj-Hub a avut loc deschiderea Culturepreneurs 2019. Cei prezenți au fost provocați să găsească soluții pentru câteva dintre problemele evocate: Dezvoltarea publicului, Accesul cultural, Cultura în spațiul virtual, Experiența publicului, Natură și cultură, Cultură și educație, Formare culturală, Bunăstare prin cultură și alte probleme identificate de către participanți.

Ideile din acest an vor fi votate de către persoane care susțin în diverse moduri activitatea cultural-antreprenorială.
Personalități precum Alin Vaida, Cristian Hordila, Elizabeth Askren, Stelian Brad, András Farkas și mulți alții vor cultiva în următoarele săptămâni conceptele propuse în cadrul evenimentului.

Următoarea întâlnire, va avea loc în data de 24 mai, unde participanții proiectului vor susține ideile în fața juriului, dintre care se vor alege cele mai reuşite spre mentorat. La finalul prezentărilor, participanții vor beneficia de un training oferit de către CCC. Afacerile culturale iniţiate în cadrul sesiunilor vor beneficia de susţinerea CCC-ului.

Culturepreneurs este programul organizat de către Centrul Cultural Clujean care sprijină industriile culturale și creative, implicând comunitatea în găsirea unor soluții pentru câteva teme prestabilite din mediul cultural.

Sursă foto: pagina de facebook a evenimentului