Cum a fost la TEDxEroilor

0
1534

Alături de echipa Cluj for Youth am participat la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale acestei luni – TEDxEroilor. Evenimentele TEDx sunt așteptate cu nerăbdare de clujeni, în special această ediție aniversară, întrucât TEDxEroilor a fost gândit în special pentru comunitatea clujeană.

De aceea, am decis să plecăm cu entuziasm și multă dorință la cel mai divers în opinii, culori și experiențe eveniment. Despre ce am văzut, învățat și ce oameni am întâlnit puteți afla în cele ce urmează.

Cum spuneam și anterior, încă de la prima ediție, TEDxEroilor a fost gândit ca un eveniment al comunității clujene pentru a promova progresul, noile perspective și provocări adresate participanților. Totul pregătit pentru a ne determina să ieșim din zona de confort și să fim gata de acțiune. Această ediție a fost patronată de puterea X-ului, adică puterea necunoscutului, care se află în fiecare dintre noi și abia așteaptă să fie definită.

Pentru mine TEDx este cea mai bună alternativă pentru cărțile motivaționale și o confirmare a faptului că frumusețea este complementară diversității. Cele opt ore de TEDx au reunit persoane din diverse domenii, cu povești de viață diferite, îndemnuri și provocări, umor și momente emoționante. În scenă s-a discutat despre educație, curajul de a crede în visurile tale (chiar dacă ți se par imposibile), voluntariatul care a unit armata de societatea civilă, prima școală gratuită de DJ din România, artă, sănătate, combaterea poluării cu plastic, tranziția de gen și lupta contra discriminării, iubire, noua abordare a credinței, pasiunea față de fotografie și frumusețea adevărată.

Sursă foto: Facebook – TEDxEroilor

Speakerii evenimentului sunt persoane care au avut curajul și inspirația să-și depășească propriile frici, să-și schimbe viața radical, să se regăsească pe munți, alături de cai sau călătorind și descoperind alte povești de viață. Tot ei au înțeles că nu e suficient să consumi resursele societății și să-ți alimentezi propriul ego urcând cu viteza luminii pe treptele carierei.

Sursă foto: Facebook – TEDxEroilor

De aceea, au început să întoarcă societății și să-i îndemne și pe alți tineri să-și valorifice potențialul. Aceasta este povestea lui Eduard Enache, care după mai mulți ani de PR în industria muzicii și blogging a început să se implice mai mult social, demarând proiecte fotogafice pentru copiii cu autism. DJ Shiver alături de mai mulți DJ a organizat prima școală gratuită de DJ din România pentru mai mulți tineri, unii dintre ei folosind pentru prima dată astfel de aparate. Pentru Dite Dinesz, pasiunea pentru jurnalism s-a combinat perfect cu dragostea față de oameni. Fiind pasionată de cultura României și de puterea comunităților izolate, Dite a stat de vorbă cu peste 120 de persoane izolate în munții României, oameni în care ea a găsit bunătate, curaj, iubire și educație, chiar dacă mulți dintre ei au doar patru clase sau au învățat la lumina lumânării. Povestea cătunelor neștiute de noi a apărut pe ecrane timp de mai mulți ani, această emisiune reușind să creeze o frumoasă comunitate a românilor din diasporă și de acasă, care fac periodic donații.

Chiar dacă am primit o doză mare de inspirație de la speakerii evenimentului, organizatorii TEDxEroilor au decis să ne dea o nouă provocare, prin intermediul căreia ei susțin educația și dezvoltarea constantă. Prin urmare, noi, participanții am devenit responsabili de viața unor brăduți.

Când am ajuns la sfârșitul evenimentului mi-am dat seama că anume așa mi-am dorit să-mi petrec ziua de sâmbătă, iar motivația și inspirația primită de la speakeri ne rămâne pentru mult timp, mai exact, până la următorul eveniment marca TEDxEroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here