Cum să-ți planifici vacanța de după carantină

0
1528

Imaginează-ți cum ar fi dacă în timpul acestei carantine ai învăța să călătoreșți cu bani puțini, iar la sfârșit de pandemie tu ai fi pregătit să cumperi biletele de avion. În următoarele rânduri vei fi purtat printr-un întreg proces: de la alegerea destinației potrivite, la planificarea unui itinerariu și crearea unei perspective de ansamblu a călătoriei. Tot ce trebuie să faci acum este să urmărești fiecare pas descris, amintindu-ți cât de frumos este să descoperi un loc nou.

Caută zboruri ieftine

Primul pas este să te informezi despre zborurile disponibile. Încearcă să fii flexibil în ceea ce privește perioada pe care o alegi. Locul unde poți găsi cele mai bune oferte este aplicația Skyscanner. Aici ai opțiunea de a selecta toate zborurile existente de pe un anumit aeroport, care vor fi sortate în ordine crescătoare în funcție de preț. Pentru data de plecare și întoarcere alege o luna întreagă, astfel încât să poți compara costul biletelor de avion si să stabilești cel mai favorabil interval.

Alege cea mai ofertantă destinație

Acum că ai la dispoziție o lista orientativă cu zborurile reduse, e timpul să analizezi fiecare locație în parte, răspunzând la aceste întrebări:

  • Cât de multe atracții turistice aș putea vizita?
  • Este un oraș scump pentru un city-break?
  • Care este prețul unui bilet pentru transport public?

Ține cont de faptul că în multe dintre orașe poți beneficia de acces gratuit la unele obiective, fie că este vorba de muzee, clădiri istorice sau parcuri. De asemenea, ia în considerare și varianta de a te deplasa pe jos în locul transportului public. Vei vedea în pașii următori cât de simplu poți salva banii cheltuiți pe biletele de metrou folosindu-te doar de un itinerariu.

Optează pentru o cazare modestă

Scopul călătoriei tale este de a explora cât mai mult. Astfel, cazarea este doar un loc pentru dormit și bagaje. Cea mai ieftină variantă este hostelul, fiind destinat persoanelor foarte flexibile sau unui grup între 4-10 prieteni. Prețuri accesibile se pot găsi și pe Airbnb, unde îți recomand să verifici recenziile primite ale gazdelor. Apartamentele oferite spre închiriere de către un superhost sunt cele mai sigure. Ultima opțiune este platforma Booking care dispune de o politică de anulare favorabilă și de numeroase hoteluri/hosteluri. Aici, costurile unei nopți de cazare pot varia, dar există oferte pentru fiecare buget.

În timpul căutării, deschide Google Maps-ul, identifică unde sunt poziționate atracțiile turistice și stațiile de metrou. Atunci când găsești un hotel acceptabil, aruncă o privire peste harta respectivă. O stație în apropierea cazării este esențială.

Stabilește un itinerariu

Începe prin a-ți grupa activitățile astfel încât să economisești timp și bani. Alocă-i fiecărei zile una sau două zone ale orașului, care să se afle relativ aproape una de cealaltă pentru a nu schimba mai multe linii de metrou și a cheltui banii pe alte bilete. După ce ai adunat informațiile necesare, deschide aplicația Visit A City și planifică-ți întreaga excursie.

Dacă nu ești un aventurier, poți să participi la tururile susținute de localnici. Acestea sunt pe gratis, dar cei care se alătură oferă ghidului un bacșiș la sfârșit.

De acum încolo, prin aplicarea pașilor enumerați vei putea să călătorești mai eficient pentru că știi cum să alegi zborurile, destinațiile și cazarile ideale bugetului tău.

Redactat de: Tocuț Claudia Iulia