De vorbă cu câștigătorii Galei Tineretului Clujean – partea a II-a

0
1642

Categoria Muncă și Angajare
Locul I – Asociația Studenților Contabili
„Academia RATIO” a reunit în Cluj cele mai bune companii din mediul economic cu cei mai buni studenți din țară. Tinerii s-au implicat in training-uri și workshop-uri, atât de specialitate, cât și de dezvoltare personală. La întrebarea care este motivația voluntarilor din RATIO de a organiza acest proiect de-a lungul a 6 ani consecutiv, Cosmina Diaconu, președintele organizației, ne-a spus: „În primul rând, reușim să ajutăm un număr mare de tineri să se angajeze. Acest număr este considerabil, și crește de la an la an. În al doilea rând, îi ajutăm să interacționeze cu mediul de afaceri și să conștientizeze căt de important este voluntariatul și timpul investit în dezvoltarea lor personală.


Categoria Participarea Tinerilor în Comunitate
Locul I –  Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeș-Bolyai
„Junior Summer University” a demarat pentru prima dată în 2008, fiind o premieră pentru Europa de Est. Nevoia principală pe baza căreia a fost creat proiectul este lipsa unei consilieri eficiente de orientare cu privire la oportunităţile academice. Timp de două săptămâni, elevii participanţi merg la cursuri, locuiesc într-un cămin din campusul universităţii, mănâncă la
cantină și desfășoară activităţi specifice perioadei de studenţie. Nu doar elevii din liceu sunt motivați să aplice la proiect, ci și voluntarii din OSUBB își doresc să contribuie la organizarea școlii de vară, de aceea la întrebarea ce înseamnă să fii voluntar la JSU, aceștia ne-au răspuns:
Să fii voluntar la JSU înseamnă să-ți dai seama că poți să schimbi viețile unor elevi de clasa a XI-a și cred sincer că este cel mai frumos sentiment trăit vreodată, să-ți dai seama că vin acei copii la tine, la final, și îți spun că noi le-am schimbat viața și dacă nu veneau la proiect nu aveau să știe ce să fac în viitor.


Categoria Sănătate
Locul I – Caravana cu medici – filiala Cluj
„Proiectul Caravana cu medici” este alături de semenii noștri din mediul rural, care nu beneficiază de aceeași calitate la serviciile medicale, sau care nu au acces deloc la servicii medicale primare din diverse motive. La întrebarea cum au reușit să implice medicii în această inițiativă, Răzvan Tirpe ne-a răspuns: „Am apelat la medici rezidenți și la medici primari. Responsivitatea a fost foarte mare și din partea medicilor. Lucrul acesta nu poate decât să ne bucure și să ne facă să ne dăm seama că există oameni care vor să ajute, indiferent dacă sunt medici sau studenți la medicină.


Categoria Sport
Locul I – Organizația Studenților din Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
„Crosul UT” are scopul de a promova modul sănătos de viață în rândul studenților, și nu doar. Atât alergătorii, cât și voluntarii au avut ocazia să se autodepășească și să iasă din zona de confort, promovând stilul sănătos de viață prin propriul exemplu. Referitor la planurile de viitor, Dan Covaciu, voluntar OSUT ne-a spus că își propun să lege o colaborare mai bună cu Runners Club, care sunt liderii din Cluj pe această  direcție.


Premiul de Popularitate
Locul I – Organizația Studenților din Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
„Engineering Summer University” este un proiect care se adresează absolvenţilor clasei a XI-a, oferindu-le posibilitatea să se familiarizeze cu viaţa academică și studențească din toate perspectivele. Unul dintre obiectivele majore ale proiectului este reducerea ambadonului școlar, prin învățare non formală și crearea unei punți de legătură între liceu și facultate. Oana Tînțar ne-a spus că pentru OSUT, ESU înseamnă proiectul de suflet care le asigură continuitatea, le asigură familia despre care tot vorbesc, imaginea pe care o au fată de generațiile ce urmează și un mare teambuilding în care toți lucrează.

Echipa Cluj For Youth felicită proiectele câștigătoare și le urează mult succes în implementarea activităților viitoare!

Redactat de Mihaela Șerpi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here