Dimma’S la Românii au Talent

0
3115
Claudiu Chereji, Nicolae Ilincăi, Aurelian-Mihai Filip, Anton Babiaș

Format din patru membri, grupul vocal pop-opera Dimma’S a participat la Românii au Talent, prezentând o interpretare a piesei „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, de la Holograf. Grupul este alcătuit din: Nicolae Ilincăi – tenor I, Claudiu Chereji – tenor II, Aurelian-Mihai Filip – bariton, Anton Babiaș – bas. Cei patru au vârste cuprinse între 20-25 de ani. Toți sunt studenți la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Despre muzică și pentru muzică”

Fiecare membru al grupului vede muzica mai mult decât o simplă preocupare. Toți și-au dedicat studiile și carierele în această direcție. Spre exemplu, Nicolae este de părere că:

 • Pentru noi, muzica este un mod de a trăi și de a ne manifesta. Profesionalismul nostru are la bază, bineînțeles, pasiunea. Am îmbinat utilul cu plăcutul. Prin urmare, putem spune că muzica e mare parte din viețile noastre.

Anton completează spusele lui Nicolae:

 • Eu mă exprim prin muzică. Sunt de acord cu ce a spus colegul meu: este atât o meserie, cât și un hobby. Pe scurt: tot ce fac este despre muzică și pentru muzică.

Pentru Claudiu, muzica a dat naștere echilibrului dintre muncă și pasiune:

 • Repetăm în fiecare zi, chiar și acum, când nu putem fi unul lângă celălalt. Zilele acestea, spre exemplu, facem videoclipuri pe care le postăm pe paginile noastre, cu scopul de a menține treaz interesul publicului.

Devotamentul rezultă, în cazul lor, din pasiunea pentru muzică. Aurelian susține că:

 • Pentru mine, muzica reprezintă totul, în sensul că nu mă văd făcând altceva. Chiar dacă nu voi fi pe marile scene, cu siguranță nu mă voi opri din a cânta. Nu cred că există zi în care să nu fredonez. Muzica face parte din mine.

De la început și până în prezent

Decizia de a înființa un grup vocal a venit într-o cafenea din apropierea Conservatorului, unde se aflau Anton și Claudiu. Veneau sărbătorile de iarnă, fapt pentru care cei doi s-au gândit să formeze un grup vocal masculin împreună cu Nicolae și Aurelian. Toți voiau să cânte colinde.

 • După aceea, am încercat să cântăm melodii dintr-un stil muzical diferit. Am început chiar cu melodia pe care am prezentat-o la Românii au Talent – „Să nu-mi iei niciodată dragostea”. Practic, de acolo a început totul. Și cum rezultatul ne-a plăcut, am decis să continuăm ceea ce începusem, însă cu mai mult profesionism. Am vrut să ne dezvoltăm, să creștem împreună. Și, iată-ne, în formula aceasta, după aproape doi ani.

Una dintre problemele pe care le-au întâmpinat cei patru a fost alegerea numelui grupului:

 • Nu reușeam să găsim nicicum un nume plăcut audibil. Țin minte că, în curtea facultății, ne întâlnisem cu un profesor de canto și clasă de operă. I-am expus și lui dilema, iar el, în prima secundă, ne-a spus „Dimas”. Ne-a plăcut. Iar ca să ne punem tușa personală, am dublat consoana m, am adăugat un apostrof și am transformat s în S. Doar că foarte multe persoane greșesc numele – îl scriu cu s, nu cu S. Ține de grafica noastră, care e D’S.

Dimma’S cântă la diferite evenimente, publice sau private. Grupul a fost invitat, printre altele, și la: TEDx, Zilele Clujului, Conferința Doctorilor din Moldova și Gala Top Zece Suceveni.

Pe scena de la Românii au Talent

În 2019, grupul Dimma’S s-a înscris la cea de a zecea ediție Românii au Talent. Motivele participării sunt strâns legate de promovare și sporirea notorietății, fiind urmate îndeaproape de câștigarea marelui premiu:

 • Ne-am dorit să devenim cât mai cunoscuți. Stilul pe care noi îl abordăm, pop-opera, nu este destul de cunoscut la noi în țară, fapt pentru care ne-am gândit să îl promovăm. Vrem și să câștigăm, bineînțeles.

Pe scena de la Românii au Talent, cei de la Dimma’S au interpretat „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, de la Holograf. Alegerea a fost luată în funcție de preferințele publicului:

 • Am ales-o, pentru că este cunoscută de români. Am vrut ca momentul nostru să aibă un impact asupra publicului. Iar de rezultat, am rămas impresionați. Sperăm ca cei care ne-au auzit cântând melodia de la Holograf, acum, dacă o reaud, să-și reamintească de noi cu drag. Noi cântăm pentru bucurie.

Gândul că milioane de oameni vor vedea numărul, a dus la amplificarea emoțiilor, care, din fericire, s-au dovedit a fi constructive:

 • Gândește-te că ne-a spus cineva din producție «Băieți, aveți zeci de camere pe voi. Nu contează unde vă uitați. Camera e pe voi.» A fost multă presiune. Lumea nu vede ceea ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat. E destul de greu. Dar ne place să credem că ne-am descurcat onorabil.

Unul dintre membri, spune sub formă de glumă că:

 • Emoții mai mari ca la o nuntă nu poți să ai, mai ales când vine soacra mare și îți spune că nu cânți ceea ce ți-a cerut.

Prestația celor patru a obținut din partea juriului trei răspunsuri pozitive și unul negativ, de la Mihai Petre. Decizia celui din urmă a stârnit un val de nemulțumiri în rândul publicului:

 • Faptul că Mihai nu ne-a dat un răspuns pozitiv, pe noi ne-a ajutat, deoarece oamenii nu au trecut foarte ușor peste numărul nostru. Li s-a întipărit în minte ceea ce s-a întâmplat cât noi am fost pe scenă. Poate că, dacă am fi primit patru de „Da”, ar fi fost o situație anostă, nimic ieșit din comun. Credem că totul a fost în favoarea noastră.

În fața camerelor, însă, nu s-au putut observa oboseala adunată și îndelunga așteptare. Ceea ce publicul vede la televizor, de multe ori, nu coincide cu realitatea. Unii concurenți pot stăpâni situația, pe când alții se simt copleșiți. Cert este că membrii Dimma’S au putut face față cu succes factorilor de acest tip, întrucât experiența acumulată de la evenimentele anterioare la care au participat, și-a spus cuvântul.

După difuzarea numărului la televizor, cei patru au fost asaltați de mesajele celor care i-au văzut, dar mai ales, i-au auzit:

 • Ni s-au blocat telefoanele. Am primit multe, multe mesaje, atât de la persoane cunoscute, cât și necunoscute. Ne-au felicitat și încurajat. Unii ne întrebau dacă vom cânta în viitoarea etapă. Toate mesajele au contat enorm pentru noi, mai ales că un artist trăiește pentru public.

Planuri de viitor

Nicolae, Claudiu, Aurelian și Anton și-au propus să se dezvolte din ce în ce mai mult, astfel încât să ajungă cunoscuți la nivel național și internațional:

 • Prin conceptele de care dispunem (eleganță, profesionalism, bun simț) ne dorim ca grupul să fie reprezentativ pentru cât mai mulți dintre noi. Ne dorim ca fiecare persoană care ne ascultă, să se regăsească în ceea ce reprezentăm. Noi vrem să facem un brand din Dimma’S, însă există câteva etape firești, în ceea ce privește lansarea și creșterea unui brand. Trebuie să trecem prin ele ca să ajungem unde ne-am propus. În cazul nostru, Românii au Talent a fost una dintre etape.

De asemenea, cei patru și-au propus să participe și la alte concursuri, printre care se numără și Eurovision. Spre deosebire de Românii au Talent, la Eurovision abordarea va conține aceiași itemi, însă se va schimba prioritizarea: pe primul loc va fi câștigarea competiției și apoi promovarea.

Gânduri pentru cititori:

 • Ne dorim să rămâneți pozitivi în această perioadă și, bineînțeles, să ne ascultați piesele. Toți ne aflăm în lupta împotriva virusului. E important să simțiți că suntem împreună, uniți. Mai mult decât atât, dacă doriți să ne contactați, noi suntem dornici să vă răspundem pe oricare dintre paginile noastre de Facebook și Instagram.

Redactat de: Elena-Ioana Crăciun