Disconnect to connect – Experimentează un festival de acasă

0
1683

Comunitatea de muzică electronică a fost profund afectată de pandemia​ coronavirus în ultimele luni, cu toate cluburile închise și festivalurile anulate.​ Întrucât fanii nu mai au posibilitatea de a asculta ​live artiștii de top din întreaga lume, rămânând în izolare socială din cauza reglementărilor care înconjoară pandemia COVID-19, evenimentul intitulat​ Beatport Presents: ReConnect​ a apărut la momentul potrivit pentru a oferi muzică bună și o atmosferă plăcută.

Beatport Presents: ReConnect, un maraton de muzică electronică de 24 de ore.

Cea mai mare comunitate de muzică electronică,​ Beatport​, a organizat un parteneriat în data de 27 martie cu cea mai populară platformă de difuzare de ​livestream-uri ​din lume,​ Twitch, pentru a aduce iubitorilor de muzică electronică seturi transmise​ live de la artiștii lor preferați, direct de la ei din dormitor sau studio. Maratonul a durat 24 de ore, având 24 artiști renumiți care au susținut această cauză. Printre artiști se numără Carl Cox, Bonobo, Nina Kraviz și mulți alții.

Această inițiativă a fost înființată în special pentru a-și exprima solidaritatea față de companiile membre​ AFEM ​ și pentru a contribui la lupta împotriva pandemiei, strângând fonduri care vor fi distribuite către ​COVID-19 Solidarity Response Fund for WHO​. În prezent au fost strânși 160.000 dolari, depășind obiectivul setat inițial, de 150.000 dolari, iar donațiile continuă și în momentul de față (pentru a contribui și tu, accesează acest ​link​).

Festivaluri anulate, experimentează un festival de acasă

Festivalurile au fost anulate, iar, deși multe persoane sunt extrem de dezamăgite, motivul este de la sine înțeles: sănătatea și siguranța persoanelor trebuie puse mereu pe primul loc. Artiștii de pretutindeni au decis să distingă puțin atmosfera și să realizeze ​livestream-uri ​direct de la ei de acasă. Deci, dacă ai ratat maratonul organizat de ​Beatport​, multe alte petreceri virtuale vor mai avea loc, pentru ca tu să le poți urmări din siguranța casei tale.

Cel mai important festival​ indoor ​de muzică electronică din Germania,​Time Warp Festival​, ar fi trebuit să aibă loc în data de 4 aprilie 2020, în Mannheim. Fiind organizat anual, încă din anul ‘94, organizatorii nu au putut să renunțe la el. Festivalul s-a mutat în virtual, tot la data stabilită, începând cu ora 01:00. Printre artiști se numără Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex și mulți alții. Pentru mai multe detalii, accesează acest ​link​.

Awakenings Festival​ este unul dintre cele mai cunoscute evenimente electronice și cel mai mare festival de techno ​outdoor din lume, cu peste 80.000 vizitatori într-un weekend. Este un festival atât de mare încât toate biletele au fost vândute în mai puțin de 24 de ore, deci probabil vă dați seama câte persoane au fost dezamăgite când s-a anulat. ​Dezamăgirea a fost ameliorată puțin, deoarece în weekendul acesta, 5-6 aprilie, puteți ​retrăi ​experiența ​Awakenings 2019​, alături de Pan Pot, Charlotte de Witte, Amelie Lens și mulți alții. Pentru mai multe informații, accesează acest ​link​.

Așadar, chiar dacă în perioada aceasta programul nostru a fost dat peste cap și suntem departe de colegi și de prieteni, ne putem găsi în continuare activități care să ne țină ocupați și binedispuși. Muzica mereu este o soluție, deci îți sugerez să fii cu ochii pe rețelele de socializare ale artiștilor tăi preferați, pentru a nu rata un ​livestream ​fain de tot.

Redactat de: Larisa Annnamaria