Festivalul Național de Teatru Studențesc Zilele Imago

0
1687

17-18 mai 2019

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului și Sportului și Trupa de Teatru IMAGO a instituției Casei de Cultură organizează în perioada 17 – 18 mai 2019 cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Zilele Imago”.

Ediția din acest an are loc în cadrul unui concept mai larg, lansat de instituția noastră, și anume, PRIMĂVARA STUDENȚEASCĂ, sub emblema căruia vor avea loc mai multe și variate evenimente cultural-artistice organizate în colaborare cu alte instituții clujene de educație și cultură.

Evenimentul reunește 8 dintre cele mai valoroase trupe de teatru studențesc din toată țara, tineri extrem de talentați, studenți pasionați de teatru, artiști amatori sau profesioniști, regizori la început de drum sau cu o carieră artistică consacrată, coregrafi și dansatori din Iași, Ploiești, Timișoara, Brașov, Sibiu, București, Pitești și Cluj-Napoca:

  • Teatrul Studențesc PODUL (CCS BUCUREȘTI), Trupa de Teatru Studențesc XL (CCS IAȘI), Trupa THESPIS (CCS TIMIȘOARA), Trupa de teatru BACTERIA H (CCS BRAȘOV), Trupa de teatru SGANARELLE (CCS PITEȘTI), Teatrul Studențesc MOFT (CCS PLOIEȘTI), Trupa MICROBIS (CCS SIBIU) și Trupa de Teatru Liber IMAGO a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Pe parcursul a două zile, vineri, 17 mai și sâmbătă, 18 mai, vor fi reprezentate 10 spectacole de teatru și teatru-dans, majoritatea în sala studio Imago, dar și în sala de spectacole ”Dumitru Fărcaș”. Deschiderea Festivalului va avea loc vineri, 17 mai, la ora 17.00, cu spectacolul MAESTRUL, adaptare după Ion Băieșu, regia Ionel Rareș Tămaș și Pop Sergiu Robert, trupa de teatru Imago.

Intrarea este liberă la toate cele 10 spectacole programate.

Noutatea acestei ediții o reprezintă spectacolele de teatru-dans, cu tematică profundă, de actualitate sau pe teme recurente în artă, de orice natură ar fi ea: viața, devenirea, trecerea timpului, sensul existenței, crizele societății prezente. Spectacolele sunt prezentate în premieră, ele nefiind anterior expuse ”expertizei” publicului.

Dorim ca prezenta ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Zilele Imago” să se concretizeze într-un veritabil dialog teatral care să le dea șansa participanților să se cunoască, să-și promoveze spectacolele, unele jucate în premieră pe scena instituției noastre. Ne bucurăm să le oferim acel spațiu de joc și context cultural în care ei să-și pună în valoare talentul interpretativ, coregrafic sau regizoral, alături de publicul clujean, care primește cu multă căldură acest gen de exprimare artistică neconvențională și autentică!”, a menționat Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Evenimentul se bucură de prezența unei mari personalități din lumea artistică, actrița ELENA IVANCA, care a interpretat zeci de roluri în fața publicului în cei peste 20 de ani de carieră artistică și care va susține pentru trupele invitate la festival, un workshop de atelier teatral, sâmbătă, 18 mai, de la ora 11.00, în Sala Transilvania a Casei de Cultură a Studenților.

Festivalul Național de Teatru Studențesc ”Zilele Imago” este organizat de Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului și Sportului și Teatrul Liber Imago și face parte din Calendarul de acțiuni culturale ale Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca aprobat de Ministerul Tineretului și Sportului pentru anul în curs.

Link eveniment:
https://www.facebook.com/events/406487400184364

Flavius Milășan,
Director
Casa de Cultură a Studenților
Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here