Gala Tineretului Clujean 2018 – apel deschis pentru proiecte

0
1876

Federația Tinerilor din Cluj a dat start înscrierilor la cea de-a II-a ediție a Galei Tineretului Clujean. Acesta este un eveniment care își propune să recunoască meritele tinerilor din județul Cluj, prin premierea proiectelor remarcabile inițiate și realizate în perioada 2017-2018. În competiție se pot înscrie organizații neguvernamentale, instituții publice, grupuri informale, companii sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri.

Proiectele pot fi înscrise până în data de 25 noiembrie, online, pe site-ul http://galatineretuluiclujean.ro/ , iar secțiunile pentru care se acordă premii sunt: Antreprenoriat; Cultură; Incluziune socială; Internațional; Învățare non formală; Mediu; Muncă și angajare; Participarea Tinerilor în comunitate; Sănătate; Sport. Nu există un număr limită de proiecte ce pot fi înscrise, însă un proiect poate fi nominalizat la maxim două secțiuni.

Proiectele înscrise vor fi evaluate de un juriu, format din reprezentanți ai unor instituții publice, ONG-uri și ai mediului privat. Un proiect va fi evaluat de minim doi membri ai juriului. Începând cu data de 28 noiembrie, va fi lansat concursul de popularitate, în cadrul căruia vor putea fi votate proiectele eligibile, pe pagina de Facebook a Federației Tinerilor din Cluj. Premiul Popularitate și Premiile acordate pentru fiecare secțiune sunt de 1.500 lei.

În data de 5 decembrie 2018, de Ziua Internațională a Voluntariatului, începând cu ora 20.00, va avea loc Gala Tineretului Clujean, la Casa de Cultură a Studenților, sala Dumitru Fărcaș, în cadrul căreia vor fi premiate proiectele înscrise în competiție.

La prima ediție a Galei Tineretului Clujean, în 2017, au fost înscrise 67 de proiecte. Datele statistice au arătat faptul că un număr de 21.267 de tineri au fost implicați în proiectele înscrise, iar numărul lucrătorilor de tineret implicați în aceste activități a fost de 1.658. Numărul estimativ de persoane informate despre proiectele înscrise la Gală și despre rezultatele acestora a fost de 491.836. Iar valoarea totală a bugetului acestor proiecte a fost de 1.711.092 lei.

Gala Tineretului Clujean este proiect organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj și Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Federația Tinerilor din Cluj este structură umbrelă, din care fac parte 31 de ONG-uri și entități de tineri și studenți din Cluj-Napoca. FTC are scopul de a investi în tineret și studenți pentru o dezvoltare urbană sustenabilă și responsabilă și de a susține comunitățile de tineri și studenți din Cluj-Napoca și județul Cluj.

Mai multe informații despre Gala Tineretului Clujean: http://galatineretuluiclujean.ro/

Mai multe informații despre Federația Tinerilor din Cluj: https://www.facebook.com/FTCluj/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here