Gala Tineretului Clujean 2018 premiază proiectele de impact pentru comunitate

0
1476

            De Ziua Internațională a Voluntariatului, în data de 5 decembrie 2018, începând cu ora 20.00,  la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc cea de-a II-a ediție a Galei Tineretului Clujean. În cadrul evenimentului, vor fi premiate proiectele remarcabile, inițiate de și pentru tinerii din județul Cluj, în perioada 2017-2018.

La ediția din acest an a Galei au fost înscrise 73 de proiecte, dintre care 68 sunt eligibile. În competiție s-au putut înscrie organizații neguvernamentale, instituții publice, grupuri informale, companii sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri. Secțiunile pentru care se oferă premii sunt: Antreprenoriat; Cultură; Incluziune socială; Internațional; Învățare non formală; Mediu; Muncă și angajare; Participarea Tinerilor în comunitate; Sănătate; Sport.

Proiectele înscrise sunt evaluate de un juriu format din reprezentanți ai unor instituții publice, ONG-uri și mediului privat din Cluj-Napoca.
În perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2018, are loc concursul online pentru Gala Tineretului Clujean. Punctarea la concursul de popularitate se va face astfel:

– pondere de 50% din punctajul final: like-urile primite de proiecte pe pagina de Facebook a Federaţiei Tinerilor din Cluj: https://www.facebook.com/pg/FTCluj/photos/?tab=album&album_id=511507755926216

– pondere de 50% din punctajul final: voturile celor prezenți la eveniment

În data de 5 decembrie, la Gală, vor fi anunțați finaliștii și câștigătorii fiecărei secțiuni, iar premiul pentru echipa fiecărui proiect câștigător este de 1.500 lei.

Datelor statistice referitoare la proiectele eligibile, înscrise în competiție, sunt următoarele:

Numărul de tineri implicați în proiecte: 25.663

Numărul lucrătorilor de tineret implicați: 1.202

Bugetul total al proiectelor eligibile înscrise: 1.579.168

Evenimentul este deschis publicului larg, iar doritorii de a participa sunt invitați să completeze formularul de înregistrare: https://goo.gl/forms/UNgd6dbN0reOO6pQ2

  Gala Tineretului Clujean este un eveniment organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj și Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Federația Tinerilor din Cluj este structură umbrelă, din care fac parte 31 de ONG-uri și entități de tineri și studenți din Cluj-Napoca. FTC are scopul de a investi în tineret și studenți pentru o dezvoltare urbană sustenabilă și responsabilă și de a susține comunitățile de tineri și studenți din Cluj-Napoca și județul Cluj.

Mai multe informații despre Gala Tineretului Clujean: http://galatineretuluiclujean.ro/

Mai multe informații despre Federația Tinerilor din Cluj: https://www.facebook.com/FTCluj/

 

 

Pentru mai multe informații:

Cristina Clima,

Federația Tinerilor din Cluj

E-mail: cristina.clima95@gmail.com

Tel.: 0743411870

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here