Histrioniada Liceenilor XVI – Festivalul Național de Teatru

0
2211

Histrioniada Liceenilor, festivalul national de teatru organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni, revine în forță cu cea de-a XXVI-a ediție, care va avea loc între 2 și 7 septembrie, la Cluj-Napoca.

An de an, această manifestare artistică devine din ce în ce mai efervescentă, festivalul dinamizând atât climatul clujean, cât și cel national, reunind tineri talentați din toate colțurile țării. Începând de la prima ediție, festivalul a adus o plusvaloare culturală pentru orașul Cluj-Napoca, dar și o multitudine de amintiri plăcute, pentru toți cei implicați.

Fiind bazat pe promovarea tinerelor talente și încurajarea intrării tuturor tinerilor în lumea teatrului, printr-un concurs de o anvergură impresionantă, Histrioniada reușește să fie în rândul marilor festivaluri ale țării, având parte și de un juriu de specialitate format din nume considerabile ale teatrului local.

Pe lângă spectacolul efectiv, care va presupune un fructuos schimb de bune practici între liceenii pasionați de arta teatrală, aceștia vor avea ocazia să își completeze palmaresul de competențe și abilități în interpretare, participând la sesiuni de formare și ateliere de lucru în această direcție, susținute de artiști cu experiență vastă.

Gala de deschidere a festivalului Histrioniada Liceenilor debutează cu piesa companiei de teatru independent Reactor, numită “Planeta Manipulare S01”. Această reprezentație face parte din proiectul „Reactor Lab”, un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Asociația Reactor de creație și experiment.

Începând cu data de 3 septembrie, ne întâlnim pentru deschiderea oficială a festivalului, ce va avea loc în cadrul Centrului Cultural „Cinema Dacia”, continuând mai apoi cu cele 3 zile de concurs ce se vor desfășura la Casa de Cultură a Studenților, finalizând cu suspanul Galei, unde va fi înmânat marele trofeu al festivalului, în data de 7 septembrie. Vă invităm să trăiți împreună cu noi ceea ce înseamnă cu adevărat Histrioniada Liceenilor: un mozaic de experiențe și emoții fulminante, care vor contribui la consolidarea unor noi orizonturi în lumea teatrului, din perspectiva liceenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here