Evelin este o sursă de inspirație. Tânără, ce încă acumulează experiență, dar parcă este conectată cu muzica dintotdeauna. Vocea ei îmi dă fiori și cred că îți va atinge coarda sensibilă deoarece reușește să se conecteze la nivel diferit cu tine. Din acest motiv, am ales să o cunoașteți mai bine. Iar, în timp ce citești, sugerez să ascultați piesa ei – Alter Ego – pentru o experiență completă.
Evelin, care este momentul în care ai descoperit că ai talent în direcția muzicală?
Pot spune că de mică am fost inițiată în muzică. În clasa I, tata mi-a pus chitara în brațe pentru prima oară. Chiar dacă atunci refuzam și nu-mi plăcea pentru că nu reușeam din prima să cânt bine, pe la 9 ani am început să merg la clubul copiilor de la mine din oraș și să am primul contact cu domeniul muzical. De atunci cânt încontinuu.
Cine/ce te inspiră în parcursul tău artistic?
Încerc să las inspirația să vină din interior. Mă fascinează complexitatea omului când vine vorba de sentimente și încerc tot timpul să transpun o stare sau emoție în muzica mea. Bineînțeles, pe lângă asta, mă las inspirată de artiștii pe care îi apreciez, cum ar fi: Masego, Jhene Aiko, Jessie J, Sevdaliza, Banks, Fkj și mulți alții.
Este dificil să te lansezi ca tânăr artist pe piața muzicală din România?
Desigur. E greu până începe lumea să te observe în peisaj. Sunt mulți artiști cu potențial, dar încă nedescoperiți, și prea puțini care au așa-zisul „succes peste noapte”. Cred că elementul cheie este să îți dorești cu adevărat și să muncești zilnic pentru visul tău. Baby steps.
Ce dificultăți ai întâmpinat până în prezent?
Cred că cel mai dificil îmi este să mă lupt cu procrastinarea și lipsa de inspirație. În rest, am avut parte doar de susținere și ajutor, mai ales din partea părinților și prietenilor mei.
Fiecare artist creează o conexiune diferită cu publicul. Cum ai descrie experința ta personală cu acesta?
Încerc să-mi creez o conexiune intrinsecă cu publicul din primele secunde când pășesc pe scenă sau oriunde cânt. Mă las cunoscută de public pentru ca aceștia să absoarbă mai ușor emoțiile pe care vreau să le transmit.
Care este cel mai memorabil moment trăit pe scenă?
Cel mai memorabil moment al meu nu a fost pe o scenă, ci într-o cafenea din Cluj. În toamna lui 2019 am avut primul meu concert solo în Room, unde au venit în susținerea mea toți oamenii dragi mie, și nu numai. E memorabil datorită conexiunii mele cu publicul, care a fost una mult mai profundă față de ceea ce trăisem până atunci și pentru prima oară, am cântat și câteva dintre melodiile mele, nu doar cover-uri.
Recent ai scos piesa Alter ego. Cum ți-a venit inspirația pentru ea?
Era 1 noaptea, ascultam lo-fi beats pe YouTube și mi-a atras atenția instrumentalul. Am început să fredonez o linie melodică și am scos o foaie de hârtie cu speranța că îmi vor veni idei pentru versuri. La început voiam să fie ceva în engleză, dar nu găseam cuvinte care să rezoneze exact cu ceea ce simțeam, așa că am început să gândesc piesa în română și cuvintele au venit de la sine.
Poți să ne împărtășești în ce proiecte muzicale ai participat? Și, ne poți da mai multe detalii, în special, despre „The Patience Project / Bathroom Sessions”?
În proiecte de genul The Patience Project nu am mai participat; sunt la începutul începuturilor. În schimb, cânt de 3 ani cu Trupa Re-Born și mă implic în tot ce consider relevant. Bathroom Sessions este ideea spontană a unor oameni faini, Teodora Bârla și Ștefan Știrb, care au venit cu această inovație în urma unei repetiții înaintea unui concert, unde singurul loc fără gălăgie era baia. Le-a plăcut mult acustica din baie și modul în care se auzea totul neprocesat. The Patience Project este doar începutul; a venit cu intenția de a reconecta oameni și de a amplifica un mesaj în perioada de izolare: Să avem răbdare.
Pregătești și alte colaborări sau melodii în viitorul apropiat?
Da, pregătesc colaborări cu artiști din zona rap-ului, dar și din zona electro/experimental. Pe lânga asta, spoiler alert, mi-am propus să lansez primul meu EP (un fel de mini-album) anul acesta. Mai mult nu spun.
În final, ce le recomanzi tinerilor talentați în muzică, dar care nu au curajul să-și urmeze pasiunea?
Curajul îl avem cu toții dacă ne uităm atent în interior. Uneori, trebuie doar să ne deschidem sufletul și să încercăm să lăsăm fricile deoparte.
Redactat de: Giurcanu Cristina-Elena