La doi pași de Cluj – Cele mai frumoase locuri din natură

0
1433

După două luni petrecute în casă, eu zic că o ieșire în natură este bine meritată. Mie îmi place să călătoresc, indiferent dacă petrec mai multe zile într-un loc sau merg într-un day trip. Consider că atunci când călătorim, locurile în care mergem se împletesc cu poveștile noastre. V-am pregătit câteva locații deosebite, foarte aproape de Cluj, pentru a ieși împreună cu prietenii sau familia, atunci când vreți să evadați din aglomerația orașului, locuri care sunt gata să fie descoperite și să vă creeze cele mai frumoase amintiri.

Sursă poze: Levi Bagy

Una dintre cele mai recente descoperiri este rezervația naturală din Tureni, Cheile Tureniului,  pe care le-am descoperit oarecum printr-o greșeală, atunci când am ieșit la plimbare cu câinii. Am fost șocată să aud că această rezervație naturală splendidă nu se bucură de atenția pe care o merită, fiind mai puțin cunoscută și mai rar explorată. Categoric, Cheile Tureniului intră pe lista celor mai frumoase locuri descoperite în acest an, cu o vegetație sălbatică și cascade care străbat întreg traseul, gata să impresioneze pe oricine. Sunt făcute pentru oamenii mai aventuroși, deoarece traseul este de o dificultate medie și necesită mai mult efort fizic – însă este accesibil turiștilor. Traseul este străbătut de Pârâul Racilor și are o lungime de aproximativ 2 km, dar puteți face pauze oricând pentru a admira cascadele sau priveliștea deosebită, fiind fascinați de zgomotul apei care vă acompaniază.

Sursă poze: @radunicoleta

Dacă vă simțiți mai puțin aventuroși și aveți nevoie doar de o plimbare în aer liber într-un loc inedit, Cheile Turzii sunt gata să fie descoperite. Traseul nu întâmpina dificultăți deloc și este potrivit iubitorilor de drumeții și plimbări scurte, fiind accesibil tuturor – atât copiilor, cât și vârstnicilor. Această rezervație naturală prezintă o mare atracție pentru turism și aduce mii de turiști anual. Frumusețea Cheilor Turzii nu constă doar în frumosul traseu, care are o lungime de aproximativ 3 km, ci poate fi descoperită la fiecare pas, de la stâncile înalte și abrupte, la dealurile mătăsoase care se întind în jurul lor.

Sursă poză: @anabeleiu

Trecând mai departe, comuna Beliș ascunde un adevărat colț de rai. Este una dintre cele mai importante zone turistice ale județului Cluj și se bucură de o rețea de peste 30 de pensiuni agroturistice, fiind destinația favorită de vară sau iarnă a tinerilor care vor să scape puțin de aglomerația și agitația orașului. Bineînțeles, una dintre cele mai iubite atracții turistice este Stațiunea Beliș-Fântânele, unde lacul artificial de acumulare din Munții Gilăului oferă turiștilor peisaje deosebite. Unde ai putea să te simți mai conectat cu natura, dacă nu la un picnic pe malul frumosului lac Beliș, împreuna cu cei dragi? Relaxează-te și citește o carte, iar lacul Beliș îți va oferi liniștea de care ai nevoie.

Sursă poză: @adspedia

Situat în Munții Apuseni, la doar 20 km depărtare de Cluj,  lacul Tarnița rămâne una dintre cele mai îndrăgite zone atât pentru tinerii clujeni, cât și pentru turiști. Principalele activități desfășurate pe lac sunt pescuitul, plimbările cu barca sau jet ski-ul, dar puteți opta și pentru un picnic înconjurați de natură, alături de un peisaj deosebit. Fiindcă vara se apropie cu pași repezi, dacă doriți să evadați din oraș și să vă îndepărtați de căldura toridă, puteți chiar și să vă balaciți în apă. Eu zic că se merită o mică escapadă spre lacul Tarnița și sunt sigură că nu veți regreta, fiindcă peisajul parcă este rupt dintr-o poveste.

Dar Clujul este plin de locuri care parcă sunt rupte din povești – acestea sunt doar unele pe care le-am vizitat, însă mai am foarte multe pe listă. Un loc în care mi-aș dori să ajung este Laguna Albastră, fiindcă am auzit foarte multe lucruri despre această locație. Laguna Albastră fură privirile tuturor prin culoarea sa unică, un albastru cristalin care uimește toți vizitatorii. Așadar, voi ce locuri aveți pe listă de vizitat în Cluj? După aceste două luni petrecute în casă, consider că doar de asta avem nevoie: o ieșire într-un loc inedit împreună cu cei dragi, pentru a ne simți bine.

Articol redactat de: Larisa Annamaria