Netflix – documentare pe care trebuie să le vizionezi

0
1140

Mereu este un moment oportun pentru a-ți îmbogăți cultura generală, iar noi ți-am pregătit o listă cu câteva documentare demne de vizionat, care își depășesc cu mult scopurile lor educaționale. Aceste documentare vă vor ajuta să alungați plictiseala sau momentele zilelor mai puțin plăcute, fiind savuroase – create într-un mod profesionist și excepțional. Musai trebuie să le includeți pe lista voastră de must watch!

Producătorii documentarelor Planet Earth și Blue Planet ne-au prezentat, din nou, într-o serie inedită de 8 episoade, intitulată Our Planet, problemele cu care se confruntă lumea naturală, soluțiile pentru rezolvarea acestor probleme și exemple de reabilitare. Din cele mai adânci oceane și cele mai dificile migrații din Africa, până la lupii care trăiesc în pădurile de la Cernobîl, seria –  povestită de David Attenborough –  promite să ducă telespectatorii într-o călătorie prin tărâmuri biologice diferite. După ce am terminat documentarul, nu mi-a venit să cred că este real. Mi-am pus nenumărate întrebări, fiind foarte fascinată de toate secvențele din el. Cum au reușit oamenii aceia să surprindă așa scene excepționale?

Ei bine, mi-am găsit răspunsul la toate întrebările menționate mai sus, deoarece producătorii au făcut un film, Our Planet –  Behind the Scenes, în care ne-au prezentat procesul prin care au trecut pentru a ajunge la finalizarea celui mai bun documentar al anului. Un proces complex, pot spune – au mers în profunzime,  ne-au prezentat modul în care cameramanii obțin filmările și cum reușesc să scoată în evidență magia lumii înconjurătoare. Este puțin spus că producătorii chiar știu ce fac și sunt foarte pasionați de acest lucru.

Cu ajutorul acestor documentare despre natură și animale, poți, într-adevăr, să apreciezi diversitatea oceanelor, pădurilor, deșerturilor și munților alături de nenumărate specii de animale, observându-le oarecum de aproape comportamentul. Deja vorbim mai mult despre un mesaj adresat tuturor: Dacă vă place să vizionați aceste animale remarcabile în habitatele lor, începeți să vă gândiți serios la planetă și la ce face umanitatea.

One Strange Rock este o călătorie palpitantă care explorează fragilitatea și minunăția planetei noastre – unul dintre cele mai deosebite și unice locuri din Univers. Este o poveste extraordinară, în care îți este explicat de ce viața, așa cum o știm noi, există pe Pământ – adusă în perspectivă de singurii oameni care au lăsat-o în urmă: astronauții. Această serie de 10 părți a fost filmată în 45 de țări, pe șase continente și multe secvențe sunt din spațiu. Faceți o călătorie virtuală prin planeta noastră, pentru a înțelege cum viața a reușit să prospere pe Pământ. Mai în glumă, mai în serios, după vizionarea acestui documentar mi-am dorit să ajung în spațiu. Pentru mine a fost, puțin spus, copleșitor să aflu într-un timp atât de scurt informații atât de importante și interesante despre lumea în care trăim, iar asta m-a făcut mai curioasă și dornică să aflu mai mult.

Seria Frozen Planet aduce pe ecran un întreg portret al regiunilor polare, care surprinde animalele în toată splendoarea lor. Neapărat trebuie să vă faceți timp pentru a viziona acest documentar excepțional, pentru că este posibil ultimul de acest gen din cauza efectelor încălzirii globale, mai evidente în Arctica și Antarctica decât în ​​orice altă parte a planetei. Apropiați-vă mai mult decât oricând de viețile celor mai iubite și carismatice animale – urșii polari, pinguinii, lupii și orcile – și asistați la cele mai extraordinare exemple de supraviețuire.

Un alt documentar care m-a impresionat este Night on Earth, fiind primul documentar care ne arată activitatea animalelor sălbatice pe timpul nopții, în secvențe video și fotografii clare și detaliate. Samira Wiley este un narator priceput, adăugând o emoție ușoară la explicațiile acestui comportament nocturn necunoscut al animalelor sălbatice. Dacă te fascinează animalele și vrei să le observi comportamentul, cum probabil nu l-ai mai observat niciodată, acest documentar trebuie să intre neapărat pe lista ta.

Vă dorim vizionare plăcută! Cu siguranță veți rămâne uimiți la cât de interesante și bine-făcute sunt aceste documentare.

Redactat de: Larisa Annamaria