OSM Cluj: Bătrânii au prioritate

0
1133

În această perioadă, persoanele în vârstă sunt cele mai predispuse la contaminarea cu virusul care atacă întreaga planetă. Membrii Organizaţiei Studenților Mediciniști din Cluj (OSM Cluj) au iniţiat un proiect care vine în ajutorul bătrânilor.

„Noi, tinerii, prezentăm un risc mult mai mic pentru o evoluţie nefavorabilă a unei eventuale infecţii cu COVID-19.”

Astfel, începând cu data de 16 martie, voluntarii organizaţiei rămaşi în Cluj-Napoca vor sta la dispoziţia vârstnicilor, făcându-le cumpărăturile şi livrându-le la domiciliu. Aşadar, dacă aveţi cunoştinţe în vârstă ce pot beneficia de acest ajuor, daţi-le de veste.

Dacă sunt sceptici în ceea ce priveşte demersurile campaniei, nu se vor percepe taxe de livrare. Singurii bani pe care îi vor plăti vor fi cei echivalenţi listei de cumpărături. Lista va fi întocmită de către persoana în cauză, iar plata se va achita în momentul în care voluntarul va finaliza livrarea la domiciliu.

Cei de la OSM ne-au lăsat nişte paşi simplii de urmat, cât şi un afiş care simplifică înţălegerea campaniei:

1. Redactarea unei liste de cumpărături rezonabile

2. Apelarea, între orele 08:00-12:00, a numărului de telefon 0765508113 şi comunicarea respectivei liste

3. Livrarea cumpărăturilor în intervalul orar 16:00-20:00 a aceleiaşi zile

Nimeni nu trebuie să ia în glumă această iniţiativă sau să profie de ea. Pentru ca totul să fie clar şi benefic celor în nevoie, există câteva aspecte ce trebuiesc menţionate.

• solicitările provenite din partea unor persoane care nu se încadrează în categoriile menţionate nu vor fi luate în considerare

• listele de cumpărături trebuie să fie în cantităţi rezonabile şi să se axeze pe strictul necesar (pe cât posibil fără baxuri de apă, în condiţiile în care apa de la robinet din Cluj-Napoca este potabilă)
• campania se va desfăşura până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire dacă situaţia o va cere
• campania se va desfaşura doar în concordanţă cu reglementările autorităţilor locale şi centrale în contextul situaţiei de urgenţă

• cheltuielile necesare studenţilor pentru realizarea acestei activităţi vor fi suportate de către partenerul nostru, Asociaţia pentru Podiatrie

• felicităm celelalte asociaţii studenţeşti care au iniţiat sau sunt în curs de derulare a unor activităţi asemănătoare

Nu e despre noi de această dată, ci despre cei din jurul nostru. Pentru ca toţi să fim sănătoşi, stai în casă în această perioadă , evită deplasările inutile şi încearcă să respecţi normele de siguranţă impuse la nivel de ţară.