Recomandări: E timpul pentru filme!

0
1307

Dacă te-ai plictisit de serialele de acasă și nu mai știi la ce să te uiți, noi îți venim în ajutor. Avem câteva propuneri de filme pe care ar fi bine să nu le ratezi!

Pentru că în toată agitația cotidiană avem tendința de a uita de noi și ne focusăm mai mult pe muncă și proiecte, acum e timpul să-ți iei oamenii dragi cu tine și să-i scoți la cinema sau de ce nu, te scoți singur la film. E momentul să-ți acorzi puțină atenție ție și să te relaxezi delectându-te cu ceva nou și captivant.

sursa: https://www.facebook.com/events/198063067919702/?event_time_id=198063087919700

1. Colectiv

Este un film documentar ce ilustrează evenimentul ce a marcat o întreagă generație, e povestea față de care niciunul dintre noi nu a rămas indiferent.

Colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor , într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Filmul a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar și a fost prezentat în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020.

Acum ai șansa de a-l viziona pentru că rulează zilele acestea la Cinema Victoria!

Program:

6 martie – 17:30 – 19:30

7 martie – 22:30 – 00:30

8 martie – 20:00 – 22:00

9 martie – 22:30 – 00:30

11 martie – 15:15 – 17:15

sursa: https://www.facebook.com/events/218842475935852/

2. Allnighter – Maraton de filme 2020

Pentru cinefilii adevărați, Cinema Florin Piersic a pregătit o noapte plină de filme pe dată de 9 martie între orele 20:00 – 02:00.

  • Maratonul începe cu filmul 1917, drama celor doi tineri soldaţi dintr-un regiment britanic care primesc ordinul să parcurgă „no man’s land”-ul lăsat în urmă de nemţii aparent în retragere şi să transmită un mesaj comandantului unui alt regiment britanic gata să atace.
  • Maratonul continuă cu o comedie românească – Miami Bici ce urmărește călătoria peste ocean, plină de peripeții, a doi tineri. Aceștia pornesc dintr-un mic oraș obscur din România la Miami în toiul iernii, pentru a trăi atât „Visul american” cât și visul românesc de a se „îmbogăți rapid”.
  • Noaptea se încheie cu filmul – Bad Boys For Life, o super comedie-acțiune, în care celebrii detectivi Mike Lowrey și Marcus Burnett revin în focurile acțiunii pe străzile din Miami, în urmăriri palpitante, cascadorii spectaculoase și surprize comice, după 25 de ani de la primul film.
sursa: http://www.cinemavictoria.ro/intre-chin-si-amin

3. Între Chin Și Amin

Tot la Cinema Victoria va avea loc proiecția filmului Între Chin și Amin, un film ce merită văzut, pe data de 22 martie de la ora 19:00.

Un tânăr compozitor, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumau. Prin credință, supraviețuiește torturilor și după eliberare compune o Odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale și 72 de lagăre de muncă forțată, destinate deținuților politici, în care au suferit peste 3 milioane de oameni. Dintre aceștia, 800.000 au murit. Parte a acestui sistem represiv, Experimentul Piteşti rămâne în istorie drept una dintre cele mai sinistre tentative de spălare a creierului şi “reeducare” prin tortură din blocul de est.

Majoritatea deținutilor supuși experimentului erau studenţi de elită, tineri care se opuneau regimului comunist, dar şi membri ai fostelor partide politice. Nu se știe numărul exact al victimelor, însă se estimează că au fost torturați între 1000 şi 5000 de oameni.

Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni, care au suferit in temnitele comuniste in perioada 1945-1989. Este o marturie despre rezistenta prin credinta, despre onoare, speranta si iertare.

Dacă recomandările noastre pentru această perioadă ți-au fost utile, îți dorim vizionare plăcută!