Recomandări: seriale & filme

0
1747

Pe lângă noul sezon La Casa de Papel, există multe alte seriale ce merită văzute în timpul izolării. Astfel, lista poate începe cu alte seriale de marcă precum:

  • Oglinda Neagră, Culisele Puterii, Dinastia sau Riverdale

Pe lista documentarelor americane faine se află:

  • Fabrica americană, Cei doi papi și Mema americană: viața, libertatea și căutarea faimei.

Ca filme despre droguri, nu trebuie să ratați:

  • Visul alb cu Johnny Deep și Barry Seal: trafic in stil american

Dacă sunteți fanii împușcăturilor: Spenser Confidential, 6 din Umbră și ultimul film al lui Tom Cruise din seria Misiune Imposibilă. Noua versiune a Dracula vă poate satisface dorul de puțină română într-un serial.

Rolurile lui Bro Mania și Codrin Maticiuc din Miami Bici pot să te înveselească, mai ales dacă ești cu moralul la pământ în această perioadă. Filmele lui Cristian Mungiu, Cristi Puiu sau Călin Netzer reprezintă alte must-see-uri. Fără Scrupule prezintă povestea ascensiunii la putere a mafiotului Santo Russo, care este extrem de diferită de cele ale eroilor americani Scarface sau Donny Brasco. Substratul psihologic al filmului te determină să îți pui unele întrebări existențiale la final.

Ca seriale franțuzești de comedie v-aș sugera 10 la Sută sau Dragoste de Ocazie, iar ca thriller Marseille. Puțin, mult, orbește prezintă povestea de dragoste dintre o pianistă și un creator de puzzle-uri ce se înfiripă în urma conversațiilor printr-un perete.

Închisoarea îngerilor cu Morgan Freeman prezintă drama unui bancher condamnat pe nedrept pentru omorârea soției ce ajunge să spele bani pentru șeful închisorii. Relațiile dintre deținuți sunt atent construite de regizor, reprezentând un laitmotiv. Finalul neașteptat explică ratingul de 9,2 pe site-ul IMDb.

Un true story captivant este The Post cu Tom Hanks și Meryl Streep, care urmărește scurgerile de informații ale statului american cu privire la războiul din Vietnam. Un serial bun inspirat din fapte reale este Spionul care are în centru povestea agentului dublu Eli Cohen care reușește să fure secretele de stat ale Etiopiei pentru Mossad.

Din grămada de seriale latine, Ingobernable, Elita și Toy Boy sunt cele care țin capul listei. Mult apreciatul Roma te introduce în Mexicul anilor 70’, prezentând contrastele dintre pătura sărăcă a societății și clasa aristocrată.

Fanii muzicii reggaeton ar putea să se uite la Nicky Jam Învingătorul pentru a afla detaliile șocante ale dependenței de droguri și a sacrificiilor sale pentru a reveni în topurile internaționale.

Cele mai reușite documentare sportive sunt Formula 1: Viața în viteza a opta și cele despre poveștile de viață ale marilor campioni precum Senna sau Fangio.

Pentru a evada din realitatea cotidiană, te invităm la unul dintre serialele sau filmele recomandate mai sus.

Redactat de: Lungu Cristian