Satoshi – povestea unui tânăr talent

0
2424

Este curios şi ambiţios, iar munca şi insistenţa de a cunoaşte multe i-a adus succesul. Îi spune Vlad Sabajuc, numele de scenă fiind Satoshi și este un rap artist din Cahul, Republica Moldova care vine cu ceva nou pe piața muzicală autohtonă – technical trap & chopper rap, în limba română.

Drumul parcurs către visul său a fost lung, dar a avut succes. Încrezător în propriile puteri, Vlad, de sine stătător și-a creat drumul său în viață, de la început fiind ferm convins de alegerile pe care le face.

Turneul meu artistic, aflat acum în fază de pre-producție, dar deja cu un teaser calitativ lansat, a început cu Arta Dansului. 12 ani de liceu au fost acompaniați de 12 ani de dansuri moderne și de estradă în cadrul Ansamblului “Iuventa” din orașul meu natal. Dat fiind faptul că segmentul de timp în care am făcut dans corespundea cu perioada de glorie a ansamblului, am reușit să vizitez și câteva țări din Europa și Asia și anume, în așa context, am simțit necesitatea cunoașterii limbii engleze și am început un studiu individual al acesteia (la liceu ni se preda franceza) prin muzică. Ei bine, cam de aici începe ceea ce fac până astăzi – muzica.

Aflat sub influența trupei Linkin Park, și fiind lovit de inspirație, prin clasa a 7-a, alături de cel mai bun prieten, a fondat prima lor trupă de muzică rock. Deși era doar o aspirație de teenager, cu timpul trupa a crescut în ceva mai mare.

Am tot cântat și concertat cu trupa asta (punctul major al acestui proiect a fost evaluarea în cadrul Festivalului Rock n’Iași 2017) până am testat liceul, am scos piese, am savurat din plin pubertatea cu toate bogățiile acesteia psihologice și fiziologice, dar faptul că în anul 2017, patru membri ai formației noastre finalizau liceul, a determinat separarea noastră din motivul schimbului locului de trai, în legătură cu studiile. Germania-Cehia-Petroșani-Chișinău – așa se numește ceea ce a oprit Anxiety – trupa noastră.

Pe parcursul studiilor la liceu, Vlad a mai tot cochetat cu arta: mereu scria versuri, scenarii, juca în felurite anturaje scenice, mergea la spectacolele de la teatrul din orașul natal și uite că la un moment dat, s-a hotărât că vrea să studieze actoria.

De ce Actoria? Pentru că, așa cum motivam atunci, acolo se intersectează, practic, toate ramurile artistice și mie, scena, oricum îmi este cea mai familiară ca mediu și mijloc de expresie. De ce la Academia de Arte din Chișinău? Deoarece acolo predau pedagogi care au studiat Arta Teatrală la Moscova în anii 70-80, respectiv, au băut din Sfântul Graal al artei când încă era posibil și au adus și acasă câte o sticlă.

Delta Pe Obraz – trupa în care m-am regăsit.

În cel de-al doilea semestru al primului an la actorie, câțiva băieți din clasele mai mari de la aceeași specialitate m-au invitat în trupa lor de Alternative Rock – Delta Pe Obraz. Inițial reținut, deoarece eu renunțasem aproape definitiv la muzică și mai și pierdusem din formă, dar după aia, mergând după principiul astro-fizic “pofta vine mâncând”, am acceptat și uite că până în ziua de azi sunt în Delta cu tot sufletul. Am cântat cu cei de la Luna Amară, Coma, Fără Zahăr, Via Dacă, Gândul Mâței și alții atât la Chișinău, cât și la București și Iași și abia de acum urmează să facem lucruri și mai frumoase. Suntem 5 studenți-actori într-o trupă de rock – ce poate fi mai interesant? 5 Jared Leto care au prea multă dorință de a se exprima și cărora un singur gen și o singură formă artistică nu le ajunge.

Pasiunea este cea care îi oferă toate aceste puteri de a progresa de fiecare dată când încercă ceva nou.

În anul 2, am făcut prima mea piesă rap. Am sesizat că în așa formă poezia mea sau ceea ce pretor eu că este ea, este cea mai reușită, expresivă și reprezentativă. Pe scurt, acum sunt Satoshi – numele meu scenic. Am scos primul single cu videoclip, urmează altele deja pregătite. Am gânduri și aspirații de proporții – J. Cole și Kendrick Lamar. Universul e prietenul meu cel mai bun, iar energie este și este, doar să știm cum să o folosim. Veți mai auzi de numele ăsta. Pace!

Redactat de: Costeleanu Vasilisa