SciFest – The Science of Space

0
1329

SciFest Cluj Napoca, festivalul dedicat promovării științei într-un mod distractiv, a ajuns la cea de-a 2-a ediție, intitulată SciFest The Science of Space. Evenimentul va avea loc în perioada 18-24 noiembrie 2019, iar scopul acestui festival este familiarizarea societății clujene cu anumite concepte cu valoare științifică prin intermediul unor activități colective amuzante și interesante precum Experimente, Quiz-uri și conferințe.

 Ediția de anul acesta aduce și câteva noutăți precum Expoziția de cadrane solare, cercuri științifice și de lectură, facilitând astfel procesul de înțelegere și cunoaștere a spațiului cosmic în toată complexitatea și splendoarea lui.

 Ne dorim să aducem în prim plan importanța curiozității umane, care a avut ca și consecință dezvoltarea tehnologiilor necesare dezlegării tainelor spațiului cosmic, respectiv înțelegerii anumitor fenomene. Această sete de cunoaștere se află în fiecare dintre noi și participarea la acest festival ne poate învăța să o punem în valoare și să devenim astfel mai productivi. De asemenea dorim să subliniem importanța anumitor aspecte precum implicarea activă a întregii societăți în comunitatea științifică, informarea în domeniu, respectiv formarea și susținerea propriilor opinii pe teme științifice. Fiecare dintre noi are ceva de oferit și este important să învățăm să ne implicăm, să ne extindem în afara sferei noastre de cunoaștere și să fim deschiși la inovație.

Festivalul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de domeniul de activitate, având o temă de interes general în cadrul societății, însă ne vom axa pe activități atractive pentru tineri (elevi, studenți). Prin intermediul acestui festival dorim să oferim participanților noi perspective cu privire la lumea în care trăim, să le răspundem la întrebări și să le stimulăm curiozitatea și dorința de cunoaștere.

Învățând despre univers și despre spațiul cosmic ajungem să învățăm despre noi, despre originea vieții pe Pământ, și ne putem forma câteva idei cu privire la viitor pe baza a ceea ce descoperim despre trecut.

Participarea la SciFest te va ajuta cu siguranță să privești lumea cu alți ochi și să te dezvolți atât pe plan educațional cât și pe plan personal. Pornind împreună cu noi în această călătorie vei avea parte de o experiență de neuitat, împreună vom descoperi misterele universului lucrând în echipă în cadrul activităților deosebite și amuzante pe care le-am pregătit.

Articol preluat din Sfertul Academic.