Sfertul Academic revine!

0
2390

Ultimul proiect marca OSUBB, Sfertul Academic, revine în forță! Cu primul număr apărut în luna februarie 2018, revista și-a refăcut apariția în noiembrie în diverse puncte de interes pentru studenții din Cluj-Napoca, printre care Biblioteca Central-Universitară ,,Lucian Blaga”, Campusul Hașdeu și câteva dintre facultățile Universității Babeș-Bolyai, cafenele și localuri renumite.

Sfertul Academic este o revistă studențească ce se află la început de drum, cu studenți și despre studenți, care își propune să răspundă nevoilor informaționale ale studenților. Astfel, cititorii pot fi la curent cu evenimentele și oportunitățile de voluntariat din Cluj-Napoca și din împrejurimi, pot găsi analize comparative între cămin și chirie, sau pot afla dacă acea cafenea la care voiau să meargă merită sau nu efortul. Totodată, scriitorii ce încă nu și-au făcut debutul își pot publica creațiile literare, existând o rubrică specială pentru ei.

”Sfertul Academic a debutat puternic, fiind adoptat de către studenți foarte repede.

De ce? Simplu! Pe lângă nevoia de informare pe care proiectul o îndeplinește, ceea ce este cu adevărat unic este faptul că întreg conținutul este creat original de către studenți, pentru studenți care își transmit vibe-ul, energia, ideile, viziunile și care într-un mod plăcut sunt receptate pozitiv de către ceilalți. De asemenea, Sfertul Academic încurajează presa scrisă în rândul tinerilor dar și implicarea și participarea tinerilor în societate.” Rusu Rodica, coordonator departamentul de proiecte OSUBB

Revista vine ca un răspuns la nevoia de studenților de a avea o sursă constantă și calitativă de informare adaptată cerințelor lor din domeniul cultural, economic, social, profesional (ex: de la cafenele ieftine unde să poată ieși cu colegii lor între cursuri și modalități de petrecere a timpului liber la oportunități de angajare). Astfel, publicația, lunară, își propune să acopere toate laturile vieții de student în Cluj-Napoca, incluzând lunar articole cât mai cuprinzătoare și de interes, unite plăcut și echilibrat (evenimente culturale/sociale, oportunități de voluntariat, de angajare, interviuri cu diverse personalități ș.a.m.d.).

Sfertul Academic este realizat de OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai), una dintre cele mai mari organizații non-guvernamentale constituite la nivel de universitate din țară, care își asumă reprezentarea drepturilor și intereselor tuturor studenților din Universitatea Babeș-Bolyai. Astfel, OSUBB este singura organizație din Universitate care are contact direct cu studenții din toate facultățile UBB, atât prin deschiderea oferită de accesul necondiționat în facultăți, dar mai ales prin proiectele desfășurate cu ajutorul voluntarilor dedicați și implicați.

Website: https://sfertulacademic.osubb.ro/​

Facebook: https://www.facebook.com/sfertulacademic/

Mail: sfertulacademic@osubb.ro

Persoane de contact:

Nona Virgilia – Coordonator Redacție -Telefon: 0747391029

Blezniuc Tudor – Coordonator Imagine- Telefon 0758288542

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here