Stay fit and healthy – Rămâi activ și în carantină

0
1601

Distanțarea socială și carantina au reușit cu succes să ne strice rutina cu care ne-am obișnuit de-a lungul timpului. Nu putem controla această pandemie, dar putem să facem activități benefice atât pentru fizicul nostru, cât și pentru psihic. Nu există o perioadă mai potrivită pentru a începe să participăm la diferite antrenamente online pentru a ne asigura că vom rămâne în formă pe parcursul următoarelor săptămămâni. Exercițiile fizice nu ne mențin doar nivelul de fitness, ci ne ajută și să ne menținem sănătatea mentală puternică.

Pentru a fi în formă nu ai nevoie de un antrenor personal scump sau de abonament la sală; există diverse persoane care încarcă videoclipuri pe YouTube sau Instagram cu antrenamente realizate special pentru nivelul tău. Aceste canale oferă o varietate imensă de exerciții, de la aerobic și pilates până la yoga și box. Indiferent de obiectivele pe care le-ai setat, mereu vei găsi ceva la un click depărtare care să te ajute să ajungi unde ți-ai propus. Am ales să vă prezint două persoane pe care eu le urmăresc și mă inspiră zilnic, prin felul lor de a fi.

Pamela Reif este unul dintre cei mai faimoși influenceri din Germania, având o comunitate de peste 5 milioane de persoane pe Instagram. Pasiunea ei pentru sport a început în adolescență, iar după ce și-a făcut cont de Instagram, a început să împărtășească poze cu rețete de mâncare sănătoase și antrenamente online. Curând hobby-ul ei s-a transformat într-un business de succes.

Pamela este bine cunoscută și pe platforma Youtube, unde încarcă antrenamente în mod regulat. Antrenamentele ei se focalizează pe diferite părți ale corpului, de la abdomen și umeri, la picioare și fesieri – depinde de ce ai tu nevoie. Deși antrenamentele ei sunt destul de intense, chiar și cele pentru începători, poți lua liniștit o pauză între exerciții. Nu uita că doar începutul e greu, după maxim o săptămână o să îți facă plăcere să te antrenezi.

Activitatea ei de pe Instagram este foarte mare în această perioadă pentru a păstra legătura cu persoanele care o admiră. Pe lângă faptul că oferă foarte multe informații și sfaturi pentru cum să ai un stil de viață sănătos, organizează în mod regulat și livestreamuri unde urmează planul ei de antrenamente de pe Youtube. Pentru a urmări contul ei de Instagram, accesează acest link.

Ana Vîț s-a născut în România, dar în prezent locuiește în Qatar, fiind fascinată de frumoasele tradiții din est. Ana este o persoană care m-a impresionat acum mult timp în urmă, datorită modului în care a decis să privească viața. Pe contul ei de Instagram veți găsi cele mai multe informații – de la programe de fitness, până la exemple de rețete pentru un stil de viața sănătos, mindfulness și cărți bune de citit. Indiferent dacă ai echipament adecvat sau nu, veți găsi multe exerciții pe care le puteți urma pentru a vă atinge obiectivele de fitness.

Ana are o mulțime de workouturi postate pe contul ei de Instagram; pentru a-i urmări activitate de pe Instagram, accesează acest link.

Având în vedere că vom fi nevoiți să mai stăm în casă o perioadă, decât să ne irosim timpul, mai bine facem ceva productiv și benefic pentru noi. Mâncăm non stop pentru că ne plictisim, dar măcar putem face ceva în privința asta. Chiar dacă nu aveți echipament adecvat pentru exerciții fizice, și un antrenament cu greutatea corpului face bine și veți începe să observați diferența în două săptămâni. Acum că stați în casă și aveți timp, nu renunțați la mișcare.

Stay fit and healthy!

Redactat de: Larisa Annamaria