Student în Cluj? Vezi reducerile de care beneficiezi pe timpul studenției.

0
1497

Săptămâna aceasta pășim cu mândrie în noul an universitar. Așa-i că abia aștepți să îi revezi pe dragii tovarăși de „suferință”, iar dacă ești la început de drum să faci cunoștință cu noii colegi „de bancă”?

Toate fun și veselie mare, însă an de an devine tot mai dificil să te muți la Cluj și să le organizezi pe toate din punct de vedere financiar. Norocul face ca autoritățile locale să fi gândit și pus la punct câteva aspecte, astfel încât, fiind student în Cluj, beneficiezi de multe reduceri sau chiar gratuități.

Pentru că odată ajunsă la Cluj nu știam neapărat ce mă poate aștepta și de unde aș putea reduce cheltuielile din bugetul meu, am decis să vă dau câteva recomandări din experiența proprie. În acest articol voi veni cu informații despre reducerile care există la transportul public și biblioteci, iar în următoarele articole vom oferi informații despre subiectele de interes pentru toți tinerii clujeni. Așadar, ia notițe!

1. Un lucru important este transportul public. Dacă îți dorești să scurtezi drumul până la facultate, recomand să nu te bazezi doar pe mașina personală sau taxi. De aceea, o alternativă foarte bună este transportul public. Sunt multe motive care mă determină să aleg transportul public, unul dintre acestea fiind protecția mediului înconjurător. Însă, dacă tot vorbeam despre reduceri, atunci este obligatoriu să menționez că studenții din Cluj-Napoca au reducere de 50% sau chiar GRATUITATE pentru abonamentul de două linii la transportul public. Dacă ești student la taxă, achiți doar jumătate din prețul unui abonament pe două linii, iar dacă ești la buget nu plătești nimic.
*Pentru a obține reducerile de transport trebuie să fii posesor al unui card nebancar pentru studenți.

2. Pe lângă transportul public, o altă opțiune foarte bună de deplasare în Cluj sunt bicicletele de la Cluj Bike. Pentru a folosi bicicletele ai nevoie de un card, care se obține de la primăria Cluj-Napoca, la ghișeele din curte și este GRATUIT. Tot ce trebuie să faci este să completezi din timp datele de contact pe site (https://clujbike.eu/), să mergi între orele 8:30 – 16:30 să semnezi un contract cu administratorul sistemului, să prezinți un act de identitate și să furnizezi o adresă de e-mail validă. După ce îndeplinești aceste condiții poți ridica cardul. Tot pe site-ul lor, găsești harta stațiilor de biciclete și starea acestora. Iar dacă alegi bicicleta, nu uita că încurajezi modul de viață activ și nu vei participa la poluarea aerului cu gaze de eșapament. Sună tentant?

3. Un alt loc în care beneficiezi de reduceri în calitate de student sunt bibliotecile, cum ar fi: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” (BCU) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” (BJC). Fiind student, în mare parte ai reduceri de până la 50% pentru abonamente.
* Permisul de la BCU îți oferă acces la sediul central și la bibliotecile facultății/ universității la care ești înscris.

Cam atât din prima serie a gratuităților și a tarifelor speciale pentru noi, studenții. În următoarele articole voi veni cu informații despre reducerile de care beneficiezi la teatre, muzee, baze sportive și cu multe idei de a-ți petrece timpul liber în Cluj.

Echipa Cluj for Youth vă dorește un an bogat în rezultate frumoase și călătorii memorabile. Bucurați-vă de viața studențească!

Sursă foto: pagina de Facebook – Universitatea Babeș-Bolyai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here