Summitul tinerilor din România 4.0 sau Toate drumurile duc la Iași

0
1226
Summitul Tinerilor din România 4.0

În acest sfârșit de săptămână toate drumurile duc la IAȘI, pentru că a început Summitul Tinerilor din România 4.0.

În perioada 23-27 octombrie, la IAȘI – Capitala Tineretului din România 2019-2020, se desfășoară cel mai mare eveniment de ordin național dedicat exclusiv tinerilor: „Summitul Tinerilor din România 4.0 – Imaginează! Crede! Revoluționează! ”.

Peste 500 de tineri și lideri ai mișcărilor de tineret de niveluri locale, regionale, naționale și internaționale se vor întâlni timp de 5 zile într-un context educațional pentru a dezbate probleme și a propune soluții care să sporească calitatea vieții unei generații întregi.

Startul a fost dat la orele 09:00, odată cu Evenimentul de Deschiderea a Summitului. La ședința plenară, liderii Organizațiilor de Tineret din țară au ținut să felicite organizatorii, să mulțumească partenerii și să prezinte prognozele pentru următoarea perioadă. Aici poți vedea transmisiunea live de la deschidere.

Primele ateliere – 13 la număr (dintr-un total de aproximativ 50 ateliere și plenare), au început la orele 12:00. Acestea au o durată între 1,5 și 9 ore și se desfășoară pe parcursul celor trei zile de activități. Fiecare participant a avut ocazia să aleagă tematica despre care dorește să discute.

Momentul culminant va avea loc spre final, în 26 octombrie la Gala Tineretului din România. Sâmbătă se vor acorda premii pentru cele mai bune proiecte desfășurate la nivel național în 2018-2019. Cel mai așteptat moment este decernarea titlului „Capitala Tineretului din România 2019-2020.”

Capitala Tineretului din România este programul național destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românești, în general, și pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special. În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat, punându-i pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană. 

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură – https://capitalatineretului.ro/

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă la Summit, urmărește-ne pe instagram – @clujforyouth sau pe pagina de facebook a actualei Capitale de Tineret în România.


Sursă foto: https://semimaratoniasi.ro/, https://www.facebook.com/IasiCapitalaTineretului/