TEDxEroilor MIND THE GAP 2018 văzut prin ochii unui tânăr

0
3170

Despre emoție, motivație, viitor și oameni frumoși

~TEDxEroilor- MIND THE GAP~

 

Weekendul acesta este despre inspirație, despre oamenii în care îți găsești motivația de a-ți depăși propriile bariere. Am să fiu sincer și am să vă spun ceea ce am simțit timp de 14 ore, în două zile, în cadrul TEDxEroilor- MIND THE GAP 2018, un eveniment ce reprezintă locul de întâlnire al ideilor și al oamenilor care împărtășesc dorința de a provoca viitorul și de a-și depăși limitele. Din acest motiv, participând la eveniment ai posibilitatea de a crea legături noi sau de a pune în practică alte idei, care până atunci îți păreau imposibile.

Nu am știut la ce să mă aștept de la cest eveniment. Am auzit foarte multe păreri pozitive, dar nu voiam să îmi setez niște standarde prea înalte pentru a nu rămâne dezamăgit. Așa că mi-am pus pălăria-n cap, mi-am luat zâmbetul cu mine și am pornit în a explora universul TEDxEroilor.

A început mai timid totul, dar cu fiecare ”EROU” care urca pe scenă mi se făcea pielea de găină la auzul vorbelor pline de emoție ce ascundeau în spate o mulțime de experiențe. Acestea i-au transformat pe acești oameni minunați, ajutându-i să treacă peste temerile lor, depășindu-și limitele.

Întreg conceptul m-a surprins, mai ales faptul că în pauze te întâlneai față-n față cu eroii prezenți pe scenă și puteai să transformi emoția din timpul discursurilor în ceva mult mai personal. Vedeam surprinderea și emoția altor participanți când își întâlneau eroul pe hol și mi-am dat seama cât este de important acest lucru. Faptul că pur și simplu coborârea de pe scenă și a fi natural este un pas în a trece peste barierele de comunicare la care te aștepți în cadrul unei conferințe normale. DAR TEDxEroilor nu se încadrează în acea categorie.

Astfel, am întâlnit-o pe Oana Țoiu (Fondator Social Innovation Solutions) care era împreună cu una dintre fetițele sale. Emoționat, am întrebat-o despre experiența sa în cadrul TEDxEroilor, iar ea mi-a spus că se bucură să simtă comunitatea de tineri. Sentimentul ce i-a rămas întipărit este acela de grijă din partea oamenilor implicați în acest proiect și de profesionalismul de care aceștia dau dovadă. Un lucru care mi-a rămas în minte, spus de ea, este faptul că noi, oamenii, avem o forță imensă cu care ne naștem și ce e foarte important e să învățăm cum să o folosim și să o protejăm, în același timp, pentru a nu o pierde.

O altă persoană care mi-a rămas pe retină, asta fără a va gândi la alte lucruri, ci pur și simplu abordarea ei m-a pus să mă gândesc: OARE CE O MOTIVEAZĂ SĂ FACĂ ACESTE LUCRURI? Așa că mi-am luat inima în dinți și am rugat-o pe Diana Oncioiu (Jurnalistă) să stea cu mine la o poveste. Am aflat că ea nu ar mai fi vrut să se întoarcă în țară după ce a mers la masterat în Amsterdam, Olanda și că totuși din motive personale a trebuit să ia niște decizii în concordanță cu ceea ce știe ea să facă mai bine și anume jurnalism. Dar și-a dat seama că jurnalismul acesta mainstream nu i se potrivește așa că a ales să facă ce îi place la delazero.ro. Cel mai mult la TEDxEroilor i-a plcăut faptul că a putut să se conecteze cu sala și că ceva se întâmplă aici, la CLUJ: oamenii sunt faini. Cele trei cuvinte care definesc experiența ei în cadrul TEDxEroilor 2018 sunt: personal, inspirațional și premieră.

Cam astea sunt câteva dintre sentimentele și experiențele avute în cadrul primelor două zile de TEDxEroilor MIND THE GAP 2018, dar totul continuă mâine cu o aventură în cadrul unui workshop împreună cu cei de la Napoca Rally Academy. Stați aproape, revenim cu alte povești din rândul experiențelor de la evenimentele pentru tinerii din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here