TEDxYouth@Cluj – Find Your Voice, un eveniment dedicat tinerilor

0
1429

Sfărșitul lunii noiembrie ne bucură cu un eveniment dedicat tinerilor, în care ei vor spune ce cred, ce vor să fie și cum trebuie să-și găsească locul și rostul în această lume dinamică.

Sâmbătă, 23 noiembrie, va avea loc un nou eveniment marca TEDx, la Cinema Florin Piersic și pentru că atenția zilei va fi pe tineri, acesta poartă numele de TEDxYouth@Cluj. Evenimentul are scopul de a scoate în evidență tinerele talente, de a promova exemple pozitive și modele de bune practici. Putem percepe acest eveniment drept un aport adus educației non-formale, care prinde tot mai mult contur în zilele noastre.

Tema TEDxYouth@Cluj de anul acesta este Find Your Voice, prin intermediul căreia organizatorii vor să-i determine pe tineri să facă alegeri pe cont propriu, ținând cont de aspirațiile și preferințele lor.

La fel ca și celelalte evenimente TEDxCluj, acesta ne surprinde prin speakeri, momente artistice, ateliere de reciclare și multă interacțiune. De asemenea, pentru un acces cât mai egal la eveniment, ediția din acest an ne încântă cu interpretariat mimico-gestual adresat publicului cu deficiențe de auz. Printre speakerii TEDxYouth@Cluj se numără: Andrei Nistor, Anca Gaidoș, Virgil Ianțu, Matei Dima, Robert Zicman, Ioana Chira, Mihai Hînda, Ovidiu Tuduruță, Cornel Amariei, Ruxandra Mercea și Ana Maria Butura. În cele ce urmează, vă invităm să-i cunoaștem pe unii dintre ei.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-10-1024x1024.png

Anca Gaidoș este directorul de operațiuni al unei organizații de tineri cu cea mai mare acoperire națională în educație și care exportă programul IMPACT – un model educațional românesc în alte 24 de țări.

Virgil Ianțu este cunoscut pentru noi de la „Vrei să fii milionar?”, „Copiii spun lucruri trăsnite și „Câștigă, România!”. Acum câțiva ani, Virgil Ianțu a lansat și primul album Jazz 100% românesc, numit Ieri și Azi.

Matei Dima este știut și ca BRomania. Este producător, regizor, scenarist, actor și vlogger. Matei Dima este printre cei mai influenți vloggeri din țară, stabilind un record cu cel mai viral video românesc (peste 51 de milioane de vizualizări).

Robert Zicman este pasionat de robotică, chimie și experimente, fiind membru Mensa de la 5 ani. Acesta va reprezenta Marea Britanie la Concursul Internațional de Robotică Educațională din Shanghai 2019.

Ruxandra Marcea este directorul unei școli de prestigiu din Cluj și mamă a trei copii. Ruxandra speră că tot mai multe școli din România vor conștientiza că pot să se schimbe pentru binele copiilor.

Dacă v-am convins să mergeți la TEDxYouth@Cluj, atunci vă îndemnăm să cumpărăți cât mai repede un bilet sau mai multe, dacă vreți să-i molipsiți și pe cei dragi cu modele demne de urmat. Mai multe informații despre bilete găsiți aici.

Sursă – Pagina de Facebook – TEDxYouth@Cluj.