În luna ianuarie 2019, Federația Tinerilor din Cluj a împlinit doi ani de activitate, doi ani în care 31 de organizații de tineri și studenți din Cluj-Napoca s-au alăturat comunității FTC și au contribuit la dezvoltarea mișcării de tineret din comunitate.
În data de 5 martie, organizațiile membre ale Federației Tinerilor din Cluj au ales noul Consiliu Director pentru următorii doi ani de activitate. Astfel, votul de încredere pentru mandat a fost obținut de: Tudor Ogner (președinte), Marc Paul (secretar general), Maria Codrea (vicepreședinte), Ștefana Frîncu (vicepreședinte), Ania Pașcalău (vicepreședinte), Daniel Popescu (vicepreședinte), Buryán Tünde (vicepreședinte), Cosmina Diaconu (vicepreședinte), Patrik Rojan (vicepreședinte).
Pentru perioada următoare, prioritățile Federației se axează pe extinderea activităților de dialog structurat la nivelul județului Cluj. În acest sens, la Adunarea Generală FTC au fost invitați și reprezentați ai Asociației de Dezvoltare Itercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Cele două entități au semnat un Memorandum de colaborare pentru a dezvolta politici de tineret la nivelul zonei metropolitane și pentru a oferi tinerilor oportunități de dezvoltare în cadrul Laboratorului Metropolitan de Inovare Socială, The Lab.
Printre obiectivele de viitor ale Federației se numără și generarea unor mecanisme de colaborare cu instituțiile publice la nivel local, dar și implicarea mult mai activă la nivel internațional, în Rețeaua Europeană a Capitalelor Tineretului, pentru preluarea modelelor de bună practică de la nivel european și implementarea acestora la nivel local.
Tudor Ogner, președintele Federațiai Tinerilor din Cluj, susține că prioritar în noul mandat ar fi îmbunătățirea proiectelor derulate până în prezent și creșterea notorietății acestora: ”Proiectul Cluj Never Sleeps ne propunem să se desfășoare timp de două nopți și să atragem în cadrul acestuia unu număr mai mare de artiști, oferind publicului un alt tip de spectacol, mult mai dinamic și mai interactiv. Ne propumen să creștem numărul de proiecte înscrise și de tineri implicați la Gala Tineretului Clujean. Urmărim ca platforma Cluj for Youth să devină un instrument folositor pentru tineri și prin intermediul acesteia să dezvoltăm un dialog structurat, sub forma de Youth Caffee. Tot în acestă direcție dorim să creștem fluxul de cititori și impactul articolelor publicate pe rețelele de socializare.”
În cadrul Adunării Generale a Federației, o nouă organizație s-a alăturat echipei FTC. Este vorba despre ONG-ul Impuls for Community, cunoscut, în special, pentru organizarea Festivalului ARTdealul. Pe termen lung, Federația își propune să atragă și să implice ONG-uri de tineri din întregul județ.