Top 6 filme horror de vizionat acum

0
1300

Filmele horror pot să devină filme de comedie când le privești cu prietenii, dar cum e carantină, va trebui să vă faceți curaj și să le priviți singuri, dar nu ziua și nu cu familia prin preajmă, creați-vă și voi o atmosferă demnă de ceva horror. Dacă nu vă speriați așa repede și nu vă acoperiți ochii când e o scenă înfricoșătoare, așa cum sunt și eu de altfel, tot merită să le vedeți pentru poveste în sine și poate pentru a vă forma o idee de scenariu care în viitor să devină un film horror cu adevărat bun, cine știe.

1. Get out – Un film american apărut în 2017 care are în centru o temă specifică zilelor noastre, și anume rasismul. Chris Washington, un fotograf de culoare, urmează să întâlnească familia prietenei lui, desigur, nu de culoare, Rose Armitage. Tatăl fetei este neurochirurg, iar mama acesteia este hipnoterapeută, iar slujbele lor vor juca un rol important în film. Menajera și grădinarul, Georgina și Walter, sunt de asemenea persoane de culoare care se vor comporta într-un mod nu tocmai adecvat tiparelor ,,normalului”. La întâlnirea anuală a familiei vor apărea tot felul de personaje stranii, inclusiv un vânzător de artă orb, interesat de fotografiile lui Chris. Se întâmplă multe lucruri ciudate, iar poate la o primă vizionare nu o să potriviți toate piesele puzzle-ului cum s-ar zice, dar faptul că a câștigat un Oscar ar trebui să vă îndemne să-i dați o șansă. Also, nu vă uitați la trailer dacă nu vreți spoilere.

2. The nun (2018) – Ceea ce îl face, poate, mai interesant pentru noi este faptul că a fost filmat în România, povestea fiind despre o călugăriță care s-a sinucis la o mănăstire de aici. Cazul este investigat de un preot si o călugăriță novice de la Vatican, la care se alătură și un sătean. Valak este demonul de care ei trebuie să se ocupe, un demon întâlnit în mai multe filme horror, precum The Conjuring.

3. It (2017) – Stephen King este cel care a scris cartea după care a fost realizat filmul. Deși clownii nu mă sperie pe mine, ce m-a atras la acest film a fost povestea în sine, ideea de ați învinge fricile, fobiile și de a trece peste traumele din trecut. Desigur, modul în care copiii din film fac asta nu este ideal, dar Pennywise și-a făcut nu doar rolul de clown înfricoșător bine, ci și pe cel de psiholog. În 2019 a apărut si partea a doua, cea în care personajele au rolul de adulți care sunt nevoiți să își respecte pactul făcut acum mulți ani, acela că se vor reuni dacă Pennywise își va face apariția din nou. Urmăriți-l, dar aveți grijă, because you will float too.

4. Annabelle (2014) – O păpușă de epocă aparent inocentă îi este oferită soției, Mia, de către soțul ei, John. O dată cu apariția ei în casă, normalul se preschimbă în anormal. Într-o seară, cei doi sunt atacați de membrii unui cult satanic. Deși încearcă să scape de păpușă, încercările sunt în zadar. Iar ceea ce face experiența și mai grea este faptul că Mia dă naștere unui copil care trebuie protejat. În continuarea filmului au apărut în 2017, Annabelle: Creation și în 2019, Annabelle Comes Home. Un lucru interesant despre Annabelle este că ea se află și astăzi la The Warren’s Occult Museum, doar că după moartea lui Lorraine Warren despre care puteți afla din seria The Conjuring, a fost închis.

5. Rings – Există mai multe filme bazate pe aceeași legendă urbană cu Samara, eu o să vă spun puțin despre cel din 2017. Legenda, dacă nu o știți, se referă la vizionarea unui videoclip, în urma căruia cel care l-a vizionat este sunat și amenințat că va muri în 7 zile. Asta se întâmplă și aici, protagoniștii fiind un cuplu, Julia și Holt. Ce mi s-a părut mie interesant a fost apariția unui alt personaj, orb, un personaj destul de straniu. Finalul este cel care pe mine m-a păcălit. Să aveți grijă la ce apeluri răspundeți după acest film.

6. Us – Familia Wilson își dorește o vacanță, doar că vacanța devine coșmar când descoperă o altă latura a lor, o altă față. Urmărim diferențele dintre două lumi, deși ar fi necesitat explicații în plus, este interesant felul în care se întrepătrund viețile lor cu viețile…lor. Scenariul mi se pare că este unul foarte bun, cu potențial. Poate felul în care este prezentat aici nu e tocmai cel care trebuie, dar merită vizionat.

Lista filmelor horror cu adevărat bune este scurtă, iar cea pe care o recomand, poate, nu conține cele mai bune filme horror ever, dar sunt câteva care mie mi-au plăcut, pe care le-am reținut poate pentru că au avut un scenariu bun, poate câteva scene bine realizate, poate pentru că le-am văzut la cinema și acolo capătă totul nuanțe mai accentuate.

Vizionare plăcută!

Redactat de: Dănilă Georgiana