Top 7 animații ce-ți aduc aminte de copilărie

0
1523


Copil atunci – copil acum

Dacă ai un desen animat preferat care ți-a marcat copilăria, acum e momentul să-l vizionezi din nou. Iar dacă l-ai privit deja, vin cu un top al celor mai frumose filme de animații pe care le-am văzut până acum. Așa că îți las aici câteva pe care recomand să le revezi cu plăcere în această perioadă.

Mulan – plin de acțiune și personaje amuzante, filmul Mulan celebrează onoarea, curajul și importanța familiei. Mulan își demonstrează valoarea dincolo de limitele societății tradiționale în care trăiește când se deghizează într-un soldat, își spune “Ping” și îi ia locul tatălui ei în Armata Imperială. Ajutată de dragonul ei gardian, Mushu, și de un greiere norocos pe nume Cri-Kee, Mulan se luptă ca să câștige respectul colegilor ei războinici și pe al curajosului căpitan Shang. Aventurile lui Mulan duc la o bătălie pe acoperișul Palatului Imperial unde onoarea familiei ei și soarta Împăratului și a Chinei se află în mâinile ei.

Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic – prezintă aventurile unui cal sălbatic și nesupus care călătorește prin zonele pustii și nedomesticite ale Americii. Întâlnind omul pentru prima dată în condiții dramatice, atunci când acesta vrea să-l rupă de familie și locurile natale, Spirit, refuză să se lase îmblânzit provocând adevărate conflicte și pierderi materiale. Nici măcar atunci când se împrietenește cu un tânăr indian pe nume Little Creek, Spirit nu renunță la dorința de a fi liber acolo unde s-a născut și alături de comunitatea lui. Curajosul armăsar descoperă dragostea atunci când o întâlnește pe Rain, o iapă foarte frumoasă, și va deveni unul dintre cei mai mari eroi ai vestului sălbatic.

În căutarea lui Nemo – o aventură amuzantă în care personaje colorate te vor conduce în minunata lume subacvatică din Marea Barieră de Corali din Australia. Nemo, un îndrăzneț tânăr pește clovn, este prins și ajunge în acvariul din biroul unui dentist. Marlin, tatăl preocupat al lui Nemo, și Dory, un pește prietenos, dar care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, pornesc într-o călătorie palpitantă pentru a-l aduce pe Nemo acasă. Aventura lor îi duce față în față cu rechini vegetarieni, țestoase care fac surf, meduze hipnotice și pescăruși înfometați.

Regele Leu – Rafiki, un mandril shaman, îl prezintă pe Simba, noul pui născut al regelui Mufasa și al reginei Sarabi, adunării animalelor la Pride Rock, un fel de castel al regatului. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar, realizează ca nu mai este moștenitorul tronului și pune la cale să îl ucidă pe Simba, și pe Mufasa. Pe parcursul filmului, Scar își va îndeplini visul pe jumătate, dar va fi și un pericol pentru Simba, care a fost alungat de către acesta. Simba va crește în sălbăticie, departe de prieteni și familie, își va face prieteni și va trece prin multe aventuri până să se întoarcă acasă.

Mica Sirenă – este unul dintre cele mai iubite filme Disney. Ariel, o sirenă plină de viață, fiica cea mai mică a regelul Triton, este fermecată de toate lucrurile omenești. Ignorând avertismentele tatălui ei de a sta departe de lumea oamenilor, ea înoată la suprafață și îl salvează pe prințul visurilor sale. Hotărâtă să devină om, ea face o înțelegere cu Ursula, vrăjitoarea mării: Ariel va primi picioare în schimbul înotătoarelor și a vocii sale. Alături de cel mai bun prieten, adorabilul pește Flounder, și de însoțitorul ei, Sebastian, un crab amuzant căruia îi place muzica reggae, Ariel trebuie să câștige dragostea prințului și să salveze regatul tatălui ei.

Ice Age – acum 20 000 de ani, Pământul era o planetă plină de amenințări. Una dintre acestea era începerea Epocii de Gheață. Pentru a se pune la adăpost de îngheț, animalele care populau Pământul la acea vreme încep să migreze spre sud. Excepție fac un mamut pe nume Manfred, obișnuit să facă totul în maniera sa personală și un leneș pe nume Sid, obișnuit să nu facă niciodată nimic.

Aladdin – acest film clasic Disney spune povestea tânărului hoț Aladdin care se îndrăgostește de fiica sultanului și pornește într-o călătorie epică pentru a-i câștiga mâna. În timpul căutării sale, devine, fără să vrea, un pion în jocul unui vizir malefic, Jafar. Acesta are nevoie de ajutorul lui Aladdin pentru a scoate o lampă misterioasă din Peștera Minunilor. În loc să facă asta, Aladdin descoperă că secretul lămpii este un duh care îi poate îndeplini trei dorințe. Însă înainte să poată folosi toate dorințele, Jafar fură lampa și Aladdin trebuie să găsească o soluție pentru a salva regatul sultanului.

Realizat de: Costeleanu Vasilisa