Cel mai mare festival de film din România și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est revine la Cluj, pentru cea de-a 18 ediție. Încă din 2002, TIFF a reușit să ne cucerească, devenind cel mai așteptat eveniment cultural al anului. Iar nouă, amatorilor de artă cinematografică ne rămâne doar să savurăm cele mai spectaculoase filme, care se concentrează pe creativitate, libertatea de exprimare și teme de interes pentru noua generație.
Pentru voluntarii activi ai Clujului avem o veste bună, festivalul care transformă Clujul în capitala filmului, așteaptă să te alături echipei de organizare pentru ca nebunia ce cuprinde întregul oraș să fie de neuitat.
Probabil, v-aţi întrebat deja ce trebuie să faceţi pentru a deveni voluntari la TIFF. De aceea, noi venim cu răspunsul la această întrebare.
- Citeşte cu atenţie informaţiile de pe această pagină: https://tiff.ro/voluntari
- Află care sunt rolurile voluntarilor şi alege-l pe cel mai potrivit. https://tiff.ro/voluntari/rolurile-voluntarilor
- Formularul de aplicare trebuie completat până pe 30 aprilie 2019, așa că grăbește-te!
- După completarea formularului, s-ar putea să fii contact pentru un interviu. De aceea, de această dată trebuie să răspunzi la numere necunoscute.
- După interviu să-ți verifici e-mailul, deoarece după finalizarea procesului de selecție vei primi informații despre rezultate și următorii pași.
A face voluntariat la TIFF înseamnă să guști din atmosfera unui eveniment care adună la un loc oameni creativi, cinefili, voluntari dedicați, filme cu mesaje profunde și proiecții speciale cu cele mai recente filme românești. Una dintre cele mai frumoase părți ale voluntariatului – networking-ul o regăsim și la TIFF. Voluntarii clujeni vor lucra împreună cu voluntari din Franța, Lituania, Polonia și Republica Moldova, care parcurg sute de kilometri pentru a contribui la buna organizare a festivalului. Pentru voluntarii iubitori de drumeții și călătorii le putem spune că Clujul nu este unica locație de desfășurare a festivalului. Prin urmare, puteți fi voluntari și în următoarele locații: Castelul Banffy de la Bonțida și Vlaha.
Zsolt Chis a fost unul dintre voluntarii implicați la TIFF. Acesta ne-a spus că unul dintre motivele principale pentru care i-ar îndruma pe tineri să aplice la TIFF este atmosfera, oamenii pe care îi cunoști și sentimentul că aparții unei mari familii. Întrebat despre experiența sa în calitate de voluntar, el ne-a spus: „Mie mi-a plăcut foarte mult să fiu voluntar la TIFF, am avut parte de o echipă cu care ne distram, în special în serile după activități, unde am avut oportunitatea să vorbesc cu persoane de la care am învățat lucruri noi. Este foarte ușor să îți faci prieteni noi, cu care ieși și după festival. La TIFF, comparativ cu alte locuri unde am făcut voluntariat, cei mai dedicați voluntari sunt premiați”.
Iată ce ne spun cifrele despre TIFF 2018:
- 135.000 de participanți
- Pe cel mai mare ecran din România și în cele 13 spații‑partenere au rulat 227 producții – 178 de lungmetraje și 49 de scurtmetraje sosite din toată lumea.
- 95.000 de bilete achiziționate
- Peste 1.000 de invitați români și străini
Până când vom vorbi despre TIFF 2019 în cifre, vă sugerăm să vă înarmați cu multe ore de somn, pentru că la TIFF nu se doarme niciodată!