Artă video şi Cinematografie – Expunere Online | MagiC Carpets 2018-2020

0
1151

Fundația Culturală META organizează un showcase online de 10 lucrări artistice în format video, care au fost create pe parcursul celor trei ediții ale rezidenței de la Slon, între 2018-2020. Colecţia de lucrări cinematografice aflate sub curatela Ralucăi Elena Doroftei poate fi văzută pe platforma Vimeo.

MagiC Carpets este un proiect dedicat tinerilor artişti care se află la inceput de drum, organizat la nivel european de către un grup de specialişti în domeniul artelor contemporane şi nu numai.

Artiștii români care au fost recomandați de Fundația Culturală Meta și selectați în rezidențe internaționale, sunt Daniela Palimariu în rezidență la Innsbruck, Austria (în 2018), Odeta Catană – la Riga, Letonia (în 2019) și Anca Benera&Arnold Estefan la Limerick, Irlanda (în 2019). Lucrările lor video create în cadrul rezidenței de la Slon prin proiectul MagiC Carpets beneficiază de oportunitatea de a fi incluse în selecțiile programelor META Cinema, pentru a fi promovate și înscrise în competiții naționale și internaționale.

Aflați mai multe despre artiști aici .

Rezidența artistică de la Slon  este un atelier de lucru care durează 4 săptămâni și care se desfășoară anual în localitatea Slon, comuna Cerașu, județul Prahova și în București, România, propunându-și să reunească în timp regizori/artiști emergenți străini și români cu scopul de a încuraja mobilitatea culturală pe teritoriul Uniunii Europene și teritoriile conexe. Artiștii invitați realizează câte un proiect artistic pornind de la cadrul oferit de rezidență. Aceștia explorează zona rurală românească și implică comunitățile locale pentru realizarea filmelor până la sfârșitul șederii lor în România.

Artiştii internaţionali care întregesc lista creatorilor de artă din această expunere sunt: Larisa Crunţeanu (RO), Vlad Dinu (RO), Daniel Djamo (RO), Mihai Gavril Dragolea (RO), Vojin Ivkov (SRB), Michal Kindernay (CZ), Marta Elina Martinsone (LV), Toni Mijač (HR)/Vlad Dinu (RO), Luisa Sequeira (PT), Ana Țăran (RO)

Showcase-ul se va desfăşura până pe data de 25 decembrie 2020 pe platforma online Vimeo.