LUCRĂTOR DE TINERET pe înțelesul tuturor!

0
7970

Oare ce o mai fi și asta, iar avem cuvinte pompoase și defapt nu e nimic?

Ei bine NU. Lucrătorul de tineret este, legal vorbind în România, o persoană cu multiple atribuții (multitasking). Este acea persoană ce mobilizează tinerii în scopul dezvoltării abilităților de viață și a comportamentelor proactive, stimulând viața asociativă și cooperarea în rândul tinerilor, facilitând participarea acestora la viața comunității.

Ce fac ei?

Sunt un sprijin pentru tineri, organizații și comunități, realizând activități de informare și îndrumare valorificând potențialul celor cu care lucrează.

Unde îi găsim sau unde ar trebui să-i găsim mai bine spus?

Momentan acești oameni faini îi întâlnim în cadrul organizațiilor non-guvernamentale, în cadrul Centrelor de tineret, acolo unde există aceste centre, dar și în diferite proiecte ce au drept scop lucrul cu tinerii. Însă aceștia ar trebui să existe în tot aparatul administrativ de la nivel local cât și central, în toate departamentele ce au drept beneficiari tinerii. Câteva exemple ar fi Ministerul Tineretului și Sportului, Direcțiile Județene de Tineret și Sport, Primării și altele.

Încetul cu încetul se formează noi generații de lucrători de tineret. Cei mai proaspeți sunt „cursanții” Școlii de Vară organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, în perioada 4-11 Septembrie în cadrul Complexului de Agrement 2 Mai.

Discutând cu câțiva participanți de la această școală de vară mi-au rămas în minte două lucruri:

1. Tot timpul trebuie să privești dincolo de aparențe.

  1. Cel mai important este să te accepți pe tine ca mai apoi să reușești să schimbi ceva în jurul tău.

Pornind de la atât putem trage concluzia că LUCRĂTORUL DE TINERET este cel care poate construi principii și valori, iar munca lui aduce plus valoare societății. Foarte important este cadrul în care acesta trebuie să își desfășoare activitatea, dacă nu există resurse adecvate totul merge mai greu, poate dacă ne aducem aportul reușim să scăpăm de aceste lipsuri.

Poate dacă vor fi tot mai mulți și mai vizibili acești oameni minunați ne vor ajuta să schimbăm ce ne displace în viața noastră.

Felicitări tuturor lucrătorilor de tineret care își doresc să facă din această meserie o artă.

Noi mai vrem să-i felicităm pe colegii noștri Cristina Clima și Paul Marc care au obținut certificatul de Lucrător de tineret în cadrul Școlii de Vară organizate de către Ministerul Tineretului și Sportului și abia așteptăm să le valorificăm cunoștințele acumulate. Așa că tineri ai Clujului pregătiți-vă să lucrați cu acești tineri implicați.

Do not stop dreaming, everything is possible! #ClujforYouth #Lucratordetineret

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here