Înscrie-te la Școala de Mers pe Munte și învață să asculți muntele la peste 2000m altitudine

0
4608

Te-ai gândit cum e să trăiești pe propria piele experiența drumețiilor montane, să adormi sub cerul înstelat și să asculți cântece la un foc de tabără? Dacă răspunsul este DA, atunci Școala de Mers pe Munte organizată de Tășuleasa Social este locul potrivit pentru tine!

Proiectul este organizat pentru al 5-lea an consecutiv, urmărind obiectivul de a instrui persoanele dornice de un mod de viață activ să dobândească cunoștințele teoretice și practice necesare mersului pe munte. În cadrul școlii, vei participa timp de două zile la workshop-uri în campusul Tășuleasa Social. Atelierele vor aborda următoarele subiecte: orientare turistică, campare, pregătirea echipamentului, decizii în situații neprevăzute, noțiuni de prim-ajutor, etică pe munte și multe altele. În următoarele două zile şi două nopţi, vei descoperi munţii Călimani, pentru că urmează împreună cu instructorii grupei să aplici în practică cunoştinţele dobândite la ateliere.

Printre instructorii care au inspirat participanţii la ediţiile anterioare se număra: Teodor Tulpan, Vasile Cipcigan, Jean Cifor și Tibi Uşeriu. Cei mai curajoși vor avea posibilitatea să alerge împreună cu Tibi Ușeriu câțiva km pe Via Transilvanica.

Cine poate participa?

  • Persoane neexperimentate/ începătoare din România și Republica Moldova, cu vârsta peste 18 ani.
  • Persoane dornice să afle mai multe despre drumeţie şi geografie montană, mediu înconjurător şi protejarea acestuia, precum şi legătura dintre aceste noțiuni și voluntariat.
  • Persoane care nu au fost NICIODATĂ instruite cu privire la mersul pe munte.
  • Dispuși să-și asigure transportul tur-retur și să susțină proiectul cu suma de 100 lei.
  • Să se prezinte în campusul Tășuleasa Social cu echipamentul propriu obligatoriu (bocanci, haine specifice).
  • Să nu fi participat la edițiile anterioare a Școlii de Mers pe Munte și să fie apt fizic.

Înscrierile sunt deschise până pe 16 iunie, iar rezultatele vor fi anunțate în perioada 17-20 iunie. Puteți să vă înscrieți accesând acest link:
http://www.tasuleasasocial.ro/proiecte/scoala-de-mers-pe-munte/formular/, însă înainte de a completa formularul, nu uitați să citiți mai multă informație despre școală și regulament pe pagina de facebook – Școala de Mers pe Munte.


Nu uita pe lângă bocanci și haine speciale, să-ți pui în rucsac și o doză mare de motivație și veselie.

Sursă foto: http://www.tasuleasasocial.ro/