Dezbatere în miez de noapte. Participă la dezbaterea CIIC – Orașul și tinerii și află cum pot fi implicați tinerii în viața comunității

0
1230

Primăria Municipiul Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică, alături de Federația Tinerilor din Cluj și Platforma Cluj for Youth invită toți cetățenii din comunitatea clujeană să participe la o dezbatere cu privire la implicarea tinerilor în viața comunității. Această dezbatere are scopul de a găsi împreună instrumente eficiente, care ar facilita accesul tinerilor la servicii de tineret și implicarea lor în structuri dedicate tinerilor.

În cadrul dezbaterii vor fi discutate mai multe subiecte, precum: viitorul Centrului pentru Tineret (o inițiativă a clujenilor, rezultată în urma procesului de Bugetare participativă), Consiliul Consultativ de Tineret și noi mecanisme de dialog între autoritățile publice locale și tineri.

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Crearea Centrului pentru Tineret a fost unul dintre cele mai votate proiecte, în cadrul procesului de bugetare participativă. Proiectul este inițiat de Federația Tinerilor din Cluj și își propune drept scop amenajarea unui spațiu în care tinerii și organizațiile de tineret din Cluj-Napoca să poată desfășura tot felul de activități.

Evenimentul este conectat la Cluj Never Sleeps, festival care îşi propune să activeze oraşul într-un mod neconvenţional prin artă, multiculturalitate şi viaţă de noapte. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 iunie, între 23:30 – 01:30, în Piața Unirii.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.