ARTdealul – “implicarea face diferenţa”

0
1650

Ajuns la cea de-a 4 ediţie, festivalul ARTdealul pregăteşte mari surprize pentru toţi iubitorii de activităţi în aer liber, timp cu prietenii, workshop-uri, filme, dans şi muzică bună. Dar dacă până acum am văzut în jurul proiectului o serie de evenimente precum: dans latino, terapie prin artă, workshop foto şi bootcamp de artă digitală, acum e momentul să aflăm mica lor poveste.

Impulsul de a crea ceva frumos pentru oameni

Spre deosebire de anii precedenţi, în care festivalul era planificat de câţiva oameni, acum acesta este cel mai mare proiect al organizaţiei Impuls. Deşi e un ONG tânăr, înfiinţat în anul 2018, acesta se bucură să fie reprezentat de 14 oameni care pun cap la cap idei pentru a realiza lucruri măreţe. Dacă nu e prea clar scopul pe care cei de la Impuls îl urmăresc, nu e problemă. Ei spun că îşi propun să promoveze educația cât mai multor tineri şi copii, cât şi să creeze evenimente pentru clujeni. Dacă nici acum nu e prea clar cu ce se ocupă, aceştia te invită la 2 zile pline de activităţi, adică la ARTdealul!

Totul a pornit de la o temă de facultate pe care doi studenţi au extins-o la nivel de festival. Aşadar, au combinat conceptul vast al artei cu locul în care se simt ei cel mai bine, în inima şi sufletul ţării: Ardealul. În prezent, festivalul este sprijinit de Kaufland. Finanţările ajută atât la procurarea necesarului pentru realizarea activităţilor, cât şi a spaţiul de desfăşurare.

Aşadar, pe 1 şi 2 iunie, ARTdelenii vă aşteaptă în Parcul Central, vis-a-vis de Cluj Arena, unde au pus la dispoziţie 1500 de metri pătrați pentru copii, studenţi, tineri, părinţi şi bunici. Intrarea este liberă, iar activităţile sunt pe cât se poate de diverse (ateliere precum: interacţiune cu animale, mimi, yoga în familie, atelier de business cu copii, corner digital etc.)

Pentru ca tot evenimentul să se desfăşoare cât mai bine, organizatorii au apelat la 50 de voluntari care vor fi prezenţi pe tot parcursul evenimentului, pentru a crea o atmosferă de neuitat tuturor participanţilor. Aşadar, fie că te vei afla la atelierul de dans sau la cel de fotografie, mereu va fi cineva care îţi va sta la dispoziţie şi te va ajuta.

Diversitatea artei

Deoarece prima zi a festivalului se întâmplă să fie chiar ziua copilului, ardelenii noştri au pregătit zeci de surprize pentru ei. Dar dacă ai depăşit vârsta de 18 ani, nu e nici o problemă, participă cu mare încredere dacă încă te simţi tânăr şi ai nostalgii ale copilăriei în inimă!

Cea de-a doua zi este dedicată în special tinerilor. Aceştia se pot deconecta pentru câteva ore de la stresul pe care facultatea îl provoacă în aceste săptămâni prin yoga în aer liber, discuţii despre business, expoziţii de artă şi tatuaje henna. Iar dacă vremea va fi miloasă cu noi, cântecele în jurul focului de tabără vor fi terapie pentru suflet!

Aşadar, fie că ai multe examene pe cap sau nu ştii ce să faci cu timpul tău liber, cei de la Impuls te aşteaptă cu braţele deschise la 2 zile pline de energie, deconectare şi relaxare la unul dintre cele mai frumoase festivaluri de artă din ţară!

Sursă foto: Pagina de Facebook – ARTdealul.