Cum a fost la Crosul Tineretului Decathlon – ediția a II-a?

0
1689

În data de 9 mai, în Parcul Central, tineri din întreg Clujul au demonstrat un lucru: mişcarea contează. Peste200 de tineri, de la cei mai mici până la cei mai mari, s-au adunat la cros fie pentru a-şi testa rezistenţa sau viteza, fie pentru a ieşi din casă şi a face puţină mişcare.

În cadrul evenimentului au avut ocazia de a se înscrie tineri de toate vârstele în una dintre cele 3 categorii: 10-14 ani, 15-19 ani sau 20-35 de ani. Deşi vremea părea că este împotriva participanţilor, aceştia nu s-au lăsat speriaţi de câţiva stropi de ploaie, adunându-se în număr cât mai mare. Aşadar, pentru câteva ore, parcul a fost dominat de copii care îşi făceau încălzirea cu antrenorii lor, părinţi care îşi susţineau cu ardoare fii şi fiicele, grupuri de adolescenţi, cât şi adulţi ce au venit pentru a se deconecta în natură.

Prima categorie a avut de parcurs un singur tur al traseului (800 m) propus de organizatori, celălalte două categorii făcând două ture în cursa lor (1600 m). Pentru că fetele au prioritate, dar şi din dorinţa de a nu se crea îmbulzeală, tinerele au fost cele care au dat startul. Băieţii şi-au început la scurt timp cursa, străduindu-se din răsputeri să recupereze avantajul de care fetele s-au bucurat. În ceea ce priveşte ultima categorie de vârstă, startul a fost dat simultan pentru toţi participanţii.

Aşadar, atmosfera a fost una atât competitivă, cât şi călduroasă. Copiii mai mici şi-au susţiut fraţii mai mari sau părinţii, iar copiii au fost la rândul lor încurajaţi şi scandaţi. În urma curselor s-au auzit aplauze şi laude la adresa tuturor participanţilor. Acest fapt a demonstrat că oamenii s-au adunat în parc pentru un scop comun: promovarea unei vieţi sănătoase.

La fel ca în anul precedent, Crosul Tineretului Decathlon a fost organizat de Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret Cluj în parteneriat cu Decathlon (care a sponsorizat evenimentul cu premii pentru câştigători), Federaţia Tinerilor din Cluj şi Cluj for Youth. Totodată, DJST Cluj a oferit tuturo un kit de participare (tricou, diplomă de participare şi apă) Câştigătorii competiţiei au fost premiaţi şi aplaudaţi în cadrul unei scurte festivităţi desfăşurate în foişorul parcului. Aceştia au fost:

Categoria 10-14 ani:

Băieţi
Locul I: Pop Dragoş
Locul II: Boancă David
Locul III: Ciocoi George

Fete
Locul I:   Tăuşan Tatiana
Locul II: Keszler-Nagy Helga
Locul III: Harabagiu Daria

Categoria 15-19 ani

Băieţi 
Locul I:   Câmpean Cristian Adrian
Locul II: Pop Moldovan Remus
Locul III: Piroşca Marian

Fete     
Locul I:   Mocian Alexandra-Andrada
Locul II:  Coţa Briana 
Locul III: Pop Georgiana

Categoria 20-35 de ani

Băieţi  
Locul I: Kanizsay Levente
Locul II: Dumitru Ionuţ-Marius
Locul III: Şevciuc Tudor

Fete   
Locul I: Telekfalvi Krisztina
Locul II: Kovács Boglárka
Locul III:  Redai Andrada-Renata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here