Hijabul în lumea modei

0
1678

În lumea modei, unde nuditatea are tendința de a triumfa, tânăra Halima Aden a rupt toate stereotipurile. Ce o face deosebită și remarcată de cei din jur este faptul că aceasta ieșea mereu pe podium în hijab și rochii care îi astupă mâinile și picioarele până la glezne.

Fanii îi admiră frumusețea și curajul, iar criticii o judecă pentru stilul său și consideră că o femeie musulmană credincioasă nu are loc pe podium.

Halima Aden, s-a născut și a crecut în Somalia, într-un mediu extrem de conservator. Sărăcia și chinurile prin care a trecut i s-au pecetluit bine în amintirile sale, fapt care a determinat-o să ajungă o tânără cu principii bine determinate, care la rândul lor sunt respectate de cei din ju

Începutul carierei sale ca fotomodel a avut loc în urma concursului internațional: Miss Minnesota, care se desfășoară încă din anul 1925. Halima Aden a fost prima participantă care a ieșit în fața juriului în hijab și a reușit să trezească interes mai multor designeri și oameni ai modei.

Este invitată în mod regulat să participe la prezentările de modă a unor mărci de lux, inclusiv Max Mara și Yeezy Kanye West.

De asemenea, acum doi ani a devenit primul fotomodel din lume care poartă hidjab ce a semnat un contract cu una dintre cele mai mari agenții de modă, IMG Models. În contract, fiind stabilite mai multe condiții, precum ieșirea pe podium doar în hijab. Într-un interviu, Halima afirmă că: Am purtat hijab încă din copilărie, pentru mine acesta fiind o parte indispensabilă din garderoba de zi cu zi, precum pentru cineva este o pereche de pantofi.

Halima are cerințe stricte pentru hainele pe care le prezintă, întrucât credința ei nu îi permite să-și arate alte părți ale corpului decât fața, mâinile și picioarele de la glezne în jos. În cadrul prezentărilor de modă, Halima poate profita de o cameră separată unde are acces doar ea și stilistul care o ajută să își schimbe hainele.

În prezent, Halima a reușit să obțină toate lucrurile la care a visat încă de mică; designeri cunoscuți își doresc să semneze contracte cu ea, iar fanii o admiră. De asemenea, mass-media realizează filme despre ea și experiența sa, aceasta fiind mai tot timpul invitată la diverse interviuri. Totuși, pe lângă toate acestea, Halima mai are un vis care încă nu s-a realizat:

Mi-aș dori foarte mult ca într-o zi mama să stea în primul rând la unul din spectacolele mele.

                                                                           Redactat de: Costeleanu Vasilisa