Asociația Studenților Kinetoterapeuți te invită la inaugurarea primului defibrilator automat extern achiziționat prin implicarea studenților

0
1575

Se vorbește în jurul nostru despre importanța unui mod de viață sănătos, acordarea primului ajutor și dotarea spațiilor publice cu aparate medicale, de aceea Asociația Studenților Kinetoterapeuți din Universitatea Babeș-Bolyai (ASK-UBB) a decis să întreprindă ceva în acest sens.

Voluntarii ASK au organizat diverse activități publice, în scopul achiziționării unui defibrilator extern automat (AED).

Probabil v-ați întrebat deja de ce anume acest dispozitiv a fost ales de către Asociația Studenților Kinetoterapeuți.

Răspunsul este simplu. Moartea subită cardiacă afectează între 350.000 și 700.000 de persoane în fiecare an, în Europa. Și în România au loc anual mii de decese prin moarte subită cardiacă, cel mai adesea fiind întâlnite în perioada copilăriei și la vârste cuprinse între 45-50 de ani. Însă, începerea manevrelor de resuscitare cât mai rapid și folosirea unui defibrilator extern automat de către publicul larg cresc șansele de supraviețuire a unei persoane aflate în stop cardio-respirator (SCR) și dublează rata de supraviețuire până la externarea din spital. AED este un aparat de mici dimensiuni, ușor de folosit, oferă informații vizuale și auditive legate de pașii care trebuie urmați în acordarea primului ajutor, iar astfel se poate folosi de către orice persoană, fără o pregătire de specialitate.

Dispozitivul urmează să fie amplasat în Parcul Sportiv ,,Iuliu Hațieganu”, miercuri, la ora 11:30. Asociația Studenților Kinetoterapeuți – UBB are plăcerea de a vă invita să luați parte la inaugurarea primului defibrilator automat extern achiziționat prin inițiativa și implicarea studenților Facultății de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca în proiectul “Și tu poți salva o viață!

Acest lucru a fost posibil prin demararea proiectului ,,Și tu poți salva o viață”, desfășurat în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea Babeș-Bolyai, medicul specialist medicină de urgență Mihai Bucur și Work in Progress prin domnul Claudiu Antohi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here