De la expoziții la dans de societate. Află ce poți face de Noaptea Muzeelor

0
1472

Unul dintre evenimentele la care trebuie să ajungi în acest weekend este Noaptea Muzeelor, care revine în acest an cu o ofertă mai generoasă. Vestea bună este că de această dată nu doar muzeele își deschid ușile, prin urmare trebuie să urmăriți programul centrelor culturale și al universităților.

Dacă v-aţi întrebat de ce evenimentul se numeşte Noaptea Europeană a Muzeelor, atunci trebuie să ne teleportăm în timp, în Franța anului 1977, când la inițiativa Ministerului Culturii și Comunicării se instituie Ziua Internațională a Muzeelor. În prezent, evenimentul este patronat de UNESCO, Consiliul Europei și Consiliul Internațional al Muzeelor. Muzeele din Cluj s-au alăturat acestei inițiative de amploare, în 2018 reușind să adune peste 14.000 de vizitatori care au străbătut sălile muzeelor.   

În cele ce urmează vă prezentăm un rezumat al evenimentului:

  • Meşterul olar Daniel Leş va face demonstraţii la vechiul Casino din Parcul Central.
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos, barbă şi interior
  • Muzeul de Artă ne așteaptă la O noapte la Palat cu un număr impresionant de expoziții.
  • Centrul Cultural German aduce în Cluj atmosfera anilor ’80 din subcultura germană și Europa de Vest printr-o expoziție.
  • Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur pregătește o serie de activități, cum ar fi: ateliere pentru copii și părinți, ateliere de jonglerie, live painting, dans de societate, spectacol de teatru și concert pentru tineri.
  • Muzeul de Istorie a Transilvaniei a pregătit un recital de poezie și muzică renascentistă.
  • Muzeul Mitropoliei Cluj va recrea interioarele unor biserici de lemn cu ajutorul tehnologiei 3D.
  • Muzeul Etnografic expune meteoriți și obiectul de la Aiud (OZN).
  • Turnul Croitorilor va găzdui 25 artiști ceramiști.

Nu uitați să vă înarmați cu mai multe ore de somn și să fiți pregătiți pentru o escapadă nocturnă în lumea culturii și artei. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/368131720710275/permalink/388697528653694/

Sursă foto: pagina de facebook a evenimentului