Dezbatere publică privind transportul în comun pentru elevi și studenți

0
1183

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind  aprobarea Regulamentului de acordare a facilităților la transportul în comun, pentru studenții, masteranzi și doctoranzi de la cursurile de zi, posesori ai unuia din cele șase carduri speciale: Studcard, ISIC Student, Euro26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártia și City Card Student, dar și aprobarea Regulamentului de acordare a facilităților la transportul în comun, pentru elevii din clasele pregătitoare – clasele XIII, curs de zi, din învățământul de stat și particular acreditat/autorizat de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Principalele modificări constau în faptul că atât elevii cât și studenții vor beneficia de 120 de călatorii/lună în mod gratuit sau 50% reducere (pentru anumite categorii de studenți), 1 călătorie fiind valabilă o oră, indiferent de numărul de mijloace de transport public folosite. Nu va mai exista limitarea la două linii. Însă trebuie avut în vedere validarea cardului de călătorii la fiecare urcare în mijloacele de transport în comun.

Abonamentele vor fi valabile pe toată durata anului universitar. Excepție o face acest an universitar, astfel abonamentele vor fi valabile de la 1 martie până la finalul anului universitar 2019-2020.

Etapa consultării publice are loc în perioada  15-29 ianuarie 2020. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.