Super Traista – înlocuitoare pentru punga cu pungi

0
1473

”Aveți nevoie de o pungă?” – cât de des auzi această întrebare în supermarket? Când a fost ultima dată cand ai răspuns negativ acestei propuneri? Zilnic, în supermarket-uri se oferă cumpărătorilor sute și mii de pungi din plastic. Pungi, care foarte rar mai sunt reutilizate, iar la următoarea vizită la magazin, sunt cumpărate altele. Așadar, ce zici de o pungă eco, reutilizabilă, pe care o iei cu drag, cu tine la cumpărături?

            Proiectul ”Cu Super Traista la Super Market” este o inițiativă a Asociației Apartenența, din Cluj-Napoca. Scopul acestuia este de a informa comunitatea clujeană despre efectele negative ale utilizării plasticului și de a determina cât mai multe persoane să renunțe la pungile din plastic, în favoarea unor Super Traiste.

            Proiectul abordează o problemă actuală de mediu, în contextul în care strategia Comisiei Europene este ca până în anul 2030, toate ambalajele din plastic, la nivel european, să devină reciclabile. Este o provocare pentru comunitate să conștientizeze importanța reciclării și a reutilizării, iar pungile din pânză reprezintă o alternativă de luat în considerare, pentru a ameliora procesul prin care pungile din plastic ajung sa polueze din ce în ce mai mult mediul.

            Câteva sute de traiste eco au fost deja împărțite gratuit clujenilor în cadrul proiectului ”Cu Super Traista la Super Market”, iar campania de informare continuă în mediul online.

            Apartenența este un ONG tânăr, înființat de un grup de tineri clujeni, care își propune să vină cu soluții creative și proiecte pe domenii diverse, precum: mediu, cultură, tineret etc.

            Proiectul ”Cu Super Traista la Super Market” are ca principal sponsor Kaufland, prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500 000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Mai multe detalii despre proiectul ”Cu Super Traista la Super Market:
Facebook: https://www.facebook.com/apartenenta/
Instagram: https://www.instagram.com/asociatia.apartenenta/