Transylvania International Film Festival (TIFF)

0
1577

 

        În Cluj, peisajul festivalurilor a evoluat enorm; dacă, la prima ediție, TIFF era singurul eveniment de amploare din oraș, astăzi Clujul este numit „oraș al festivalurilor” datorită numărului mare de evenimente ce au loc pe tot parcursul anului, inclusiv două dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România.

        Festivalul Internațional de Film Transilvania, organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

         Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, TIFF a reușit să devină foarte repede cel mai important eveniment dedicat filmului din România și unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale din zonă. A primit titulatura de membru CENTEAST – Alianta Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

TIFF 2018

Cel mai așteptat eveniment cinematografic al anului din România, TIFF 2018 se desfășoară între 25 mai și 3 iunie, cu un arsenal de filme, concerte, evenimente speciale și multe alte suprize. Clujul se transformă din nou în gazda TIFF, cu peste 220 de filme din peste 50 de țări.  Acest festival este o ocazie perfectă de a te relaxa și de a te scăpa de stresul de zi cu zi. Cheamă-ți prietenii la film și bucurați-vă de cel mai mare festival dedicat filmului din România!

Pentru program sau mai multe informații puteți vizita site-ul web: http://tiff.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here