Un dar mic pentru suflete mari- Campanie de Crăciun

0
1843

Un dar mic…de aici a început totul. Anul acesta, campania de Crăciun, o tradiție în cadrul OSUBB, a ajuns la un alt nivel datorită vouă. Desfășurată pe o perioadă de două săptămâni, campania a avut ca scop strângerea de haine, jucării și alimente pentru a-i ajuta pe cei de la Asociația Agadam Sindrom Cluj, Centrul de copii Căsuța Grigorescu și pe cei de la Pata Rât.

Astfel, oamenii au fost încurajați să contribuie ducând lucrurile la unul dintre următoarele centre de colectare:
Căsuța Galbenă din Campusul Hașdeu, Sediul Absolvire de la A la Z/Omnipass, Rectoratul UBB, Facultatea de Matematică și Informatică (Strada Ploiești), Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Facultatea de Biologie si Geologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Business, Facultatea de Sport și Educație Fizică.

Spre surprinderea noastră și bucuria celor mici, s-au strâns foarte multe lucruri și astfel am reușit să facem Crăciunul cu adevărat magic și pentru cei mai puțin norocoși!

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără deschiderea și dorința de implicare a colaboratorilor noștri:  Universitatea Babeş-BolyaiAbsolvire de la A la ZEGEA Cluj-NapocaASB ClujRATIOOrganizația Studenților ChimiștiStudPACAsociatia Philo-HistorissSSESocietatea HermesAsociația Studenților FizicieniAsociația Studenților Kinetoterapeuți-UBBConsiliul Studenților Facultății de DreptOrganizatia Studentilor pentru NaturaELSA Cluj-Napoca.

Tot în cadrul campaniei, am organizat o petrecere caritabilă, în urma căreia am strâns suma de 3720 lei, bani care au fost folosiți atât pentru a cumpăra alimente și pijamele pentru copii, dar și pentru campania celor de la Beard Brothers, campanie prin care s-a achiziționat o nou ambulanță SMURD.

Cu toate acestea, momentele cele mai frumoase le-am trăit atunci când am ajuns la centre și am putut să vedem bucuria copiilor care acum, datorită vouă, știu că Moș Crăciun nu a uitat de ei! 

Ca să aflăm și cum este să coordonezi o astfel de campanie am întrebat-o pe Andreea Popa, Coordonator Relații Externe OSUBB, cum ar descrie această experiență.

„Mi-a plăcut foarte mult să coordonez această campanie caritabilă, deoarece știam că o fac pentru copii, mămici și familii care au nevoie de sprijinul nostru. Într-adevăr, a fost puțin mai greu să mobilizez oamenii, dar a ieșit foarte bine. Am reușit să strângem multe lucruri (haine, încălțăminte, jucării, dulciuri, alimente, cărți, rechizite) și am reușit să strângem și suma de 3720 în urmă unui party caritabil. Suma de 900 lei a fost cheltuită pe lucruri de care aveau nevoie centrele, iar suma de 2820 a mers către ambulanță de la Beard Brothers.

Anul acesta am reușit să facem această campanie în colaborare cu câteva organizații din UBB și m-a bucurat foarte mult faptul că unele au ajutat și au colaborat foarte bine.

La primul centru, nu am reușit să ajung, dar au fost câțiva voluntari care au dus câteva pachetele și l-au așteptat împreună cu copiii și pe Moș Crăciun.

În dată de 18 decembrie, am fost la un centru maternal și un centru de copii. Aceștia au fost foarte bucuroși să ne  vadă și ne-au mulțumit foarte mult, inclusiv doamnele. Am stat și ne-am jucat cu copiii, am stat cu ei în timp ce au luat cină și i-am ajutat apoi să facă curățenie. A fost un sentiment deosebit să îi vezi atât de fericiți, încântați și în același timp curioși. Ne-au pus întrebări despre viață noastră personală, ne-au întrebat când mai mergem să îi mai vizităm, au fost foarte prietenoși și deschiși. Sincer, m-am simțit că și cum aș sta cu copiii mei sau cu surorile/frățiorii mei.

Îndemn pe toată lumea să coordoneze o campanie caritabilă, pentru că abia atunci vezi adevărată importantă a lucrurilor mărunte.” (


Andreea Popa, Coordonator Relații Externe OSUBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here